Emet'te 3 Eylül Bu Yıl Farklı Kutlanacak

Kütahya’nın Emet ilçesinde, 3 Eylül Emet’in Kurtuluşu, Bor, Termal ve Turizm Festivali’nin, terör olayları sebebiyle farklı bir şekilde gerçekleştirileceği bildirildi.

Emet'te 3 Eylül Bu Yıl Farklı Kutlanacak
Her gün şehit haberleri ile büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Koca, 3 Eylül’de eğlence programları yapmanın Gazi Emet’in ruhuna yakışmayacağını ifade etti.

Koca, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor.Hergün asker ve polislerimizin şehit haberleri geliyor.Şehit ailelerimizin acısını derinden hissediyoruz. Böyle günlerde millet olarak birlik beraberlik içinde acılarımızı paylaşmalıyız. O sebeble bu yıl aslında geniş kapsamlı çalışmaları yapılan 3 Eylül Emet Bor, Termal ve Turizm Festivalimizi sade törenlerle geçireceğiz” dedi.

Geleneksel kulak delme ve sünnet şöleninin 3 Eylül’de gerçekleştirileceğini dile getiren Koca, "Belediyemizde kayıtlarımız devam ediyor. Kulak delme ve sünnet için vatandaşlarımız belediyemize başvurabilirler.3 Eylül’de toplu sünnet ve kulak delme etkinliğimiz yapılacak. Çocuklarımız için konvoyumuz olacak.Mevlit okutacağız.Kütahya Evliya Çelebi Mehteran takımımız gösteri yapacak. 3 Eylül akşamı ise yazdığı ve okuduğu şiir ve ilahiler ile halkımızın büyük takdirini kazanmış olan Dursun Ali Erzincanlı konseri yapılacak” diye konuştu.

Başkan Mustafa Koca, terörün bir an önc son bulmasını isteyerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli birlik ve beraberliğine, istikrarlı büyümesine, huzur ve barışına gölge düşürmek isteyen ve dirliğimize nifak sokma girişiminde bulunanların yapmış olduğu terör eylemlerini esefle kınıyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için ülkemizin çeşitli yerlerinde görev yaparken hain saldırılar sonrası şehitlik mertebesine erişen güvenlik görevlilerimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. (MS-EFE)
Kaynak: İHA