Başvuruların Hepsi Kabul Edildi

Şehzadeler Belediyesi Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Musikisi ve Türk Halk Müziği Çocuk Korosu tarihi Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Salon’da çalışmalarına başladı. Beyaz Masaya başvuruda bulunan 52 çocuk arasından eleme yapılmazken, sesi iyi olan çocukların koroda yer alacağı, diğer çocuklara ise ses eğitimi verileceği belirtildi.

Başvuruların Hepsi Kabul Edildi
Şehzadeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak çocuk korosu için başvurular 13 Ağustos 2015’de tamamlandı. Koroda yer almak isteyen 7-14 yaş arası 52 çocuk Beyaz Masa birimine başvuruda bulundu. Koro çalışmaları Şef Ahmet İnce önderliğinde Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Salon’da başladı.

Çocuklar Tuna Nehri Akmam Diyor türküsü ile coşkulu bir başlangıç yaptı. Ön eleme çalışmalarında ise eleme yapılmadı. Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Musikisi ve Türk Halk Müziği alanlarında özel yeteneği olan çocukların çalışmalar sırasında seçilerek koroda yer alacağı, diğer çocuklara ise ses eğitimi verileceği belirtildi.

Çocuklara Mehter Marşları ile ezan okunmasının da öğretileceği kaydedildi. Çalışmalara minikler kadar aileleri de büyük ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA