Yozgat'ta 2. Yöresel Kalkınma Çalıştayı Düzenlendi

Çayıralan ilçesinde 2. Yöresel Kalkınma Çalıştayı düzenlendi.

Yozgat'ta 2. Yöresel Kalkınma Çalıştayı Düzenlendi
Belediye Kültür Merkezi'nde tertiplenen çalıştayın açılışında konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Alparslan Altan, kendisinin Çayıralan'da büyüyen, okuyan, daha sonra ülkenin değişik yerlerinde görev yapan kişilerden biri olduğunu belirterek, "Çayıralan'a dışarıdan baktığımızda üzüleceğimiz birçok hadise var. Göç sorunu bunların en başında ancak bizi sevindiren konular da var tabii. Bugün ikincisini yaptığımız çalıştay ve Kültür ve Bal Festivali etkinlikleri, bizi bir araya getiriyor. Bunlar geleceğe ümitle baktıracak çalışmalar arasında bulunuyor. Çayıralan, doğal güzellikleri ve imkanları yanında zorlukları çok fazla olan bir yerleşim yeri. Dolayısıyla Çayıralan'da bir şey yapmak, bir şeyi ortaya koymak gerçekten fedakarlık istiyor. Bu konularda somut gelişmeler sağlamak amacıyla gayret etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Çayıralan Kaymakamı Ömer Faruk Yüce de göreve yeni başladığını kaydederek, Çayıralan'a gönül vermiş bu kadar insanı bir arada görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Çayıralan Belediye Başkanı Yasin Şahiner ise belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalıştayı Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ve vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA