Kırıkkale'de Şehide Son Görev

Bingöl’de şehit olan Uzman Çavuş Musa Saydam, memleketi Kırıkkale’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Kırıkkale'de Şehide Son Görev
Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hacılar mevkiinde PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Musa Saydam (40) için Kırıkkale’de tören düzenlendi.

Merkez Nur Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Musa Saydam’ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda top arabasına kadar taşındı. Askeri kortej eşliğinde top arabası ile bir süre taşınan şehidin cenazesi daha sonra Balışeyh ilçesine bağlı Akçakavak köyüne götürülerek köy mezarlığında toprağa verildi.

Törende, annesi Ayhan Saydam, 16 yaşındaki oğlu Habib Saydam ve 12 yaşındaki kızı Esma Saydam şehidin al bayrağa sarılı tabutunu yalnız bırakmadı. Anne Ayhan Saydam oğlunun tabutu başında ağlamayacağını söyleyerek dualar etti. Şehidin cenaze töreninde binlerce kişi hep birlikte, “Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez” gibi sloganlar attı.

Törene, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakama, AK Parti Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MHP Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, siyasi partilerin temsilcileri, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Öte yandan, törenin sonunda bir gurup vatandaş ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bir şehit yakını, arbede yaşanmasına neden olan vatandaşlara “Şehit benim şehidim size ne oluyor” diyerek tepkisini gösterdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kalabalık dağıtıldı.
Kaynak: İHA