Halk Ozanı Kocaman, Mezarı Başında Anıldı

Şair ve halk ozanı Abdulvahap Kocaman, ölümünün 10'ncu yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mezarı başında dua ve şiirlerle anıldı.

Halk Ozanı Kocaman, Mezarı Başında Anıldı
Kaymakam Muhittin Pamuk, Asri Mezarlıkta düzenlenen programda, rahmetle andığı ve şiirlerini dinlediği Kocaman'ın Çukurova'nın yetiştirdiği önemli bir değer olduğunu ve adının yaşatılması gerektiğini ifade etti.

Eski Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ise mezarı başında Kocaman'a ait bir şiiri okuyarak, ozanın unutulmamasına sevindiklerini söyledi.

Kocaman'ın vatan, bayrak, millet ve Atatürk sevgisini ön plana çıkaran şiirleri ile yurt içi ve yurt dışında program, yarışma ve konserlere katıldığını ifade eden Tabur, şunları kaydetti:

"Şiirlerini ezbere okudu. Katıldığı yarışmaların çoğunda birinci olan ve hayatı kitap haline getirilen Kocaman'ın şiirleri birçok gazete, dergi ve şiir antolojilerinde yer aldı. 1934 yılında doğduğu Koçlu köyünde 2005 yılında vefat eden halk ozanı ve şairimiz Abdulvahap Kocaman ile bütün merhum aşıklarımıza ve şairlerimizi Allah'tan rahmet diliyoruz.''

Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından program sona erdi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, halk ozanları, sevenleri ve yakınları katıldı.

Kaynak: AA