Kasko Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı her geçen gün artarken, araç sahipleri için ise kaskonun önemi her geçen gün artıyor.

Peki, aracınıza kasko yaparken nelere dikkat etmelisiniz yada daha kapsamlı ve avantajlı bir kaskoyu nasıl yaptırabilir siniz. Binlerce araç sahibi küçük ayrıntılar sayesinde daha ucuz ve kapsamlı poliçeler satın alabiliyor. Murat Koçyiğit Şirketler Grubu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Pelin Sigorta yetkilileri, kasko poliçesinin yapılırken araç sahiplerinin dikkat edeceği bir kaç ayrıntı ile hem daha ucuz hem daha kapsamlı poliçeye sahip olabileceği noktaları açıkladı.

Kaskonun yenilenmesi esnasında daha avantajlı bir fiyat alınmasını sağlayan etkenlerin başında hasarsızlık indirimi geliyor. Bir önceki kasko döneminiz esnasında sigortadan hasar talebinde bulunmamışsanız, sigorta prim ücretinizde yüzde 30 ile yüzde 60 arasında bir indirimine sahip olabilirsiniz.

Kasko sigortasının maliyetini düşürmek üzere sıklıkla tercih edilen "muafiyet indirimi" uygulaması, sigorta şirketi ile vardığınız anlaşma gereğince hasarınızın belli bir orana kadar ödeyeceğinize yönelik teminatta bulunmanız anlamına gelir. Muafiyetli bir kasko sigortası satın aldığınızda, hasar ödemesi durumunda bu oran kadar kesinti yapılacağını unutmayın.

Kasko sigortanızı yenilerken, kişisel bilgilerinizin doğru olmasına dikkat edin. Yeni poliçenizde araç veya kişisel bilgilerinizde bir hata fark etmeniz halinde durumu mutlaka sigorta şirketinize bildirin.

Kaskonuzu yenilerken poliçenizde beklediğinizden fazla prim artışı olması halinde, sebeplerini araştırın. Kasko sigortanızı yenilerken sigorta şirketinizi değiştirseniz bile, hasarsızlık indirimi gibi avantajlarınızı kullanabileceğinizi unutmayın.

Sigorta satın alırken ya da yenileme döneminde herhangi bir ihtiyacınızda 7 gün 24 saat size destek verecek olan profesyonel bir ekip ile çalıştığınızdan emin olun. Bu anlamda da pelin sigorta müşterilerine tam hizmet veriyor.
Kaynak: İHA