Çevre Derneği Baraka İçerisinde Eğitim Veren Okula Derslik Yapıyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde faaliyet gösteren çevre derneği, baraka sınıfta eğitim veren ilkokula 2 derslik ve öğretmenler odası yaptırıyor.

Çevre Derneği Baraka İçerisinde Eğitim Veren Okula Derslik Yapıyor
Kuzuculu Mahallesi Emralkayası İlkokulunda yeterli derslik olmaması nedeniyle baraka odalarda eğitim gören öğrenciler için Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) harekete geçerek derslik yapma kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dernek 2. Başkanı Sabri Özkan, "İlçemizde bulunan ve baraka içerisinde eğitim yapan Kuzuculu Emralkayası ilkokulu için iki derslik ve öğretmenler odası yapma kararı almıştık. Kum, briket, demir ve inşaat için gerekli materyalleri okulumuza getirdik. Okul içerisinde mevcut olan iki barakayı yerinden kaldırarak inşaatımıza başladık.AÇED olarak kendi imkan ve eğitime gönül vermiş yardımseverlerimizin de katkılarıyla yeni öğretim yılı öncesi derslik inşasını tamamlayıp eğitime hazır hale getireceğiz” diye konuştu.

2. Başkan Özkan, derslik yapımına katkı sunmak isteyen hayırseverlerin kendileriyle irtibata geçebileceklerini belirterek, katkı sunanlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA