Balkan Gecesi'nde Birlik Ve Beraberlik Vurgusu

Turgutlu Belediyesi’nin destekleriyle Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Turgutlu Temsilciliği tarafından düzenlenen ve Havva Karakaş’ın sahne aldığı konserde birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı.

Balkan Gecesi'nde Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Turgutlu Belediyesi’nin destekleriyle Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Temsilciliği tarafından düzenlenen Geleneksel 2. Balkan Şenliği, Irlamaz Vadisi’ndeki amfi tiyatroda gerçekleşti. Etkinlikte sahneye çıkan ünlü sanatçı Havva Karakaş, Balkan Türkülerini seslendirdi. 2. Balkan Şenliği’ne Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necati Yılmaz, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Okan Özduman, CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş ile binlerce Turgutlulu katıldı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda ülkemizin bölünmez bir bütün olduğu vurgulanarak birlik ve beraberlik mesajları verildi.

DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YARIN DA KOL KOLAYIZ

Kendisi de aslen Makedonya göçmeni bir aileye mensup olan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, burada yaptığı konuşmasında, “Bu akşam düğünde el ele cenazede omuz omuza verdiğimiz sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü sizler yurdunu terk etmek zorunda kalmış, belki bir daha doğduğu topraklara ayak basamamış, varını yoğunu ardından bırakıp da hüzün dolu çilelerle vatanımızın kucak açtığı cömert topraklarımızı yurdunuz bilen hemşerilerimizsiniz. Biliyoruz ki göçmen olmak yıllarca hiç görmediğin coğrafyaların hikayeleriyle büyüyen çocuk olmaktır. Yoksulluğu, çileyi, çaresizliği yaşamaktır, anavatanı büyüklerden dinlemektir. Diline, dinine ırkına kast edenlere karşın soydaşına sahip çıkmaktır. Sözün özü bu güzel yurdumuzun kıymetini değerini daha küçükken öğrenmektir. O açıdan bizler Çerkez’i, Boşnak’ı, Arnavut’u bir aradayız ve umut ediyorum birlikteliğimizi bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlara, aramıza nifak sokmak isteyenlere Allah’ın izniyle hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Bayrak, Ezan ve bölünmez bütünlüğümüz olan ortak değerlerimizle dün olduğu gibi bugün de yarın da kol kola olacağız. Bu vesileyle son günlerde giderek artan terör olaylarını bir kez daha sizlerin huzurunuzda lanetliyor; aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Yüce Türk Milletine de başsağlığı ve sabır diliyorum. Umuyorum ki, bu akşamki birlikteliğimiz vatanımız ve milletimizin bölünemez bir bütün olduğunu tekrar tekrar herkese gösterecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Şirin, Balkan Müziği’nin eşsiz yorumcusu Havva Karakaş’a kültürel değerleri yaşatan çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek kendisine çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA