Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Cengiz Topel Havalimanında İncelemelerde Bulundu

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kartepe’de bulunan Cengiz Topel Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Cengiz Topel Havalimanında İncelemelerde Bulundu
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kartepe ilçesinde bulunan Cengiz Topel Havalimanında incelemelerde bulundu ve havalimanının açıldığı günden bu zamana kadar gerçekleştirmiş olduğu uçuşlar ile ilgili bilgi verdi. İnceleme sırasında Kartepe Kaymakamı Ayhan durmuş, Devlet Hava Meydanları İşletme Müdürü Hakan Çelik, Kocaeli Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma da Vali Güzeloğlu’na eşlik etti.

Yaptığı incelemenin ardından açıklama yapan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Bildiğiniz gibi yapımından beri havalimanımız hem ulusal hem de uluslar arası açılması, Kocaeli ve bölgemizin ekonomik, sosyal ve toplumsal gelişmesine havayolu bağlantısıyla önemli değerler katması yolunda yoğun bir çaba içersindeyiz. Başlayan bir müddet devam eden daha sonra bir dönem ara verilen uçuşların sonrasında geçtiğimiz Mayıs 2015’te başlayan son uçuşlar ve karşılıklı bu noktadaki bağlantılarla gerçekten giderek artan, giderek yolcu ve uçuş sayısı ile yoğunlaşan ve bu anlamda ki gelişmeleriyle ilimiz açısından önemli ve anlamlı değerler yakalayan bir ivme yakaladık. Cengiz Topel havalimanımızın gerçekten çok önemli ihtiyacı karşıladığı bugün ama gelecekte bölgesel ölçekte gelişecek taleplere karşı çok önemli bir altyapı ve zenginlik sunduğu da ortada” dedi.

Sözlerini sürdüren Vali Güzeloğlu, “ Mayıs 2015’ten itibaren sürekli ve karşılıklı ilimizle Trabzon arasında haftanın beş günü karşılıklı uçuşlar sürekli kazanmıştır. Mayıs 2015’ten Ağustos 12’ye kadar haftalıklı beş gün karşılıklı olarak gerçekleştirilen seferlerde Mayıs ayı içerisinde 32 uçuş ve 2950 yolcu Kocaeli Trabzon arasında karşılıklı taşınmıştır. Haziran ayında bir önceki aya göre uçuş sayısı artmış 42 uçuş 4964 yolcuya ulaşılmıştır. Temmuz ayında da 44 uçuşa ulaşılmış ve 5210 yolcuya erişilmiştir. Ağustosun 12’sine kadar da şuan itibarıyla 1723 yolcuda taşınmıştır. Tabi havalimanımız sadece Trabzon’la karşılıklı uçuşlar için değil İstanbul ve çevresi açısından iç ve dış, ulusal ve uluslar arası uçuşlara da hizmet vermektedir. Bu anlamda hem Trabzon uçuşlarını hem de iç ve dış kullanılan uçuş sayılarını göz önüne alırsak 1 Ocak 2015’ten 10 ağustos 2015’e kadar toplam 431 yurt içi ve 18 yurt dışı uçuş havalimanımızdan gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA