GRAFİKLİ - Ankara Bulvarı'nın Kapatılması Trafiği Aksatacak

Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) güney-batı yönünde yer alan ve günde 350 bin aracın geçtiği 14,5 kilometrelik Ankara Bulvarı'nın kapatılması, Başkent trafiğine sıkıntılı günler yaşatacak. İstanbul ve Eskişehir yolu, Anadolu Bulvarı, Ümitköy, Bilkent, Sincan, Etimesgut, Şaşmaz, Eryaman ve Batıkent'te oturanların ulaşımını rahatlatmak için yapılan bulvarın kapatılması, trafikte "keşmekeş"e neden olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Ağustos 2013'te açılan bulvar için Ankara Barosu ve TMMOB'a bağlı meslek odaları tarafından açılan dava sonucu bulvar için kapatma kararı alındı.

Üzerinde 250 metrelik tünel, 4 köprülü kavşak, yerin altında bulunan 4 "U" dönüşü, 750 ve 336 metrelik 2 viyadük, 4 büyük alt geçit ve 2 yaya üst geçit ile trafiği rahatlatan bulvar, başkentin batı koridorundaki trafik yüküne nefes aldırmıştı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bulvar üzerine 15 ayrı türde toplam 3,5 milyon ağaç, çiçek ve çalı grubu dikildi. 600 bin metrekarelik alanda da çimleme çalışması yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, 14,5 kilometrelik Ankara Bulvarı'nın tamamı AOÇ'den geçiyor.

Ankara'nın doğu-batı ve kuzey-güney aksının trafiğini rahatlatan bulvarı, günlük ortalama 300-350 bin araç kullanıyor.

Bulvarın kapatılmasıyla İstanbul ve Eskişehir Yolu, Anadolu Bulvarı, Ümitköy, Bilkent, Sincan, Etimesgut, Şaşmaz, Fatih, Eryaman ve Batıkent'te trafik sorununun yaşanabileceği belirtiliyor.

- Oy çokluğu ile kabul edilmişti

Büyükşehir Belediyesi Meclisi verilen mahkeme kararına ilişkin önergeyi görüşmüş ve karara uyulması yönündeki başkanlık yazısı, oy çokluğu ile kabul edilmişti.

Alınan kararla Ankara'nın doğu-batı aksında trafiğin büyük oranda yükünü çeken 14,5 kilometrelik Ankara Bulvarı ile Şaşmaz Bulvarı, Zırhlı Tümen önünde açılan yeni yolun bir bölümü, İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı ile çiftlik içerisindeki eski hemzemin geçit arasında yapılan viyadük yol da trafiğe kapatılacak.

- Ankara Bulvarı'nın kapanmasıyla etkilenecek bölgeler

Celal Bayar Altgeçidi gidiş-geliş olarak kapatılacak, trafik Silahtar Caddesi istikametine verilecek. Hastanelerin bulunduğu bölge, Sıhhiye ve Tandoğan etkilenecek.

Hipodrom Caddesi bağlantısı gidiş-geliş olarak kapatılacak. Yenimahalle, Keçiören, Ulus, Etlik ve hastaneler etkilenecek.

İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı ile eski hemzemin geçit arasındaki viyadük kapatılacak. Trafik, Yenimalle, Demetevler, Batıkent bölgesi ve İstanbul Yolu'na kayacak.

AOÇ Köprüsü ve bağlantı yolları gidiş-geliş olarak kapatılacak. Cumhurbaşkanlığı Bulvarı trafiği Silahtar Caddesi'ne verilecek. Gazi Mahallesi, Söğütözü, Beştepe bölgesinde trafik sorunu yaşanacak.

TİGEM Köprüsü ve bağlantı yollar kapatılacak. Trafik Çiftlik Caddesi ve Silahtar Caddesi'ne verilecek. TİGEM, Türk Traktör, MKE Fişek Fabrikası etkilenecek.

Marşandiz Köprüsü bağlantı yolları kapatılacak. Trafik Anadolu Bulvarı'nda seyredecek.

Güvercinlik ve BELKO alt geçidi, Şaşmaz Bulvarı, Ümitköy ve Etimesgut bağlantısı kapatılacak.

Kaynak: AA