Sabancı Holding'den Kar Açıklaması

Sabancı Holding 2015 yılının ilk altı ayındaki karı önceki yılın ayni dönemine göre yüzde 24 artışla 1 milyar 218 milyon TL oldu.

Sabancı Holding'den Kar Açıklaması
Sabancı Holding 2015 yılı ikinci dönem kar açıklaması yaptı. Buna göre; 2015 yılının ilk altı ayında Sabancı Holding’in konsolide satışları, 14 milyar 142 milyon TL olarak gerçekleşti. 2015 yılının ilk altı ayında Sabancı Holding’in konsolide net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artarak 1 milyar 218 milyon TL olarak gerçekleşti. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 30 Haziran 2015 itibari ile 250 milyar TL’ye yaklaşırken, toplam konsolide özkaynaklar ise 20 milyar TL ‘yi aştı.

2015 yılının ilk altı aylık sonuçlarını değerlendiren Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“2015 yılının ilk altı ayında Akbank’ın konsolide net karı 1 milyar 512 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu dönemde nakdi ve gayrinakdi kredilerin toplamı 179 milyar TL’ye ulaştı. Geçen yıl aynı döneme göre reel sektör kredileri ise yüzde 13 artış gösterdi.

Elektrik perakende işimizdeki yüksek hacim ve artan tahsilatların katkısıyla, Enerjisa’nın operasyonel karlılığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 133 artmıştır” dedi.

Avivasa, 30 Haziran 2015 itibariyle 8,1 milyar TL’nin üzerinde fon büyüklüğü ile bireysel emeklilik sektörünün önemli şirketlerinden biri olduğunu belirten Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “Çimento şirketlerimizin ilk altı aydaki kombine net karı 2014’e göre %18 artarak 253 milyon TL seviyesine ulaşmıştır. Toparlanan Avrupa talebi, düşük hammadde maliyetleri ve şirketlerimizde devam eden operasyonel verimliliğin etkisiyle sanayi şirketlerimizin kombine operasyonel karlılıkları, ikinci üç aylık dönemde önceki yıla göre yüzde 30 artmıştır. Bu dönemde özellikle satışları euro ve dolar, maliyetleri ise kısmen gelişmekte olan ülke para birimleri cinsinden olan Kordsa Global’in operasyonel karlılığı ise yüzde 35 artmıştır. Bu dönemde, Kordsa Global hisselerinin piyasadaki likiditesini arttırmak amacıyla hisse satışı gerçekleştirildi.

Bu işlem sonrasında Kordsa Global’in halka açıklık oranı yüzde 29’a yükseldi.

Aynı dönem içerisinde Temsa Otobüs’ün, ABD’ye yapılan ihracatın karlılığına olumlu etkisi ve maliyetlerdeki iyileştirmelerin etkisiyle operasyonel karlılığı yüzde 11’den yüzde 15’e yükseldi”.

2015’in devamında operasyonel verimlilik, işletme sermayesi yönetimi ve devam eden enerji yatırımlarımızın tamamlanmasına odaklandıklarını söyleyen Kurtul, şirketlerin çalışanları, müşterileri ve hissedarlarına elde ettikleri sonuçlara katkılarından dolayı teşekkür ettiğini vurguladı.
Kaynak: İHA