İvrindili Doktor Sokak Köpeklerinden Yana Dertli

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, 2 bin köylü vatandaşın Kist Hidatik Hastalığı konusunda taramadan geçirilmesine öncülük yapan Dr. Emin Yiğit, sokak köpeklerinden dertli. Köpeklerin pislik bile yiyen hayvanlar olduğunu anlatan Yiğit, belediyelerin köpek barınakları yapmalarını istedi.

İvrindili Doktor Sokak Köpeklerinden Yana Dertli
İvrindi de 35 yıldır serbest hekim olarak çalışan Dr. Emin Yiğit, bu güne kadar, pek çok insana köpeklerden geçen kist hidatik hastalığı teşhisi koyarak tedavisine yardımcı olurken, sokak köpekleri konusuna çözüm bulunmasını istedi. Köpeklerden geçen hastalıklar konusunda uzmanlaşan Dr. Emin Yiğit,” 30 yıl önce İvrindi’de sadece 2 doktor vardı. Geceleri çok hasta geliyordu.

Evden muayenehaneye gidinceye kadar, zaman zaman köpeklerin saldırılarına uğradım. O zamanlarda, belediye başkanlarına söyledim, fakat kalıcı bir çözüm üretilemiyor. Bu başarısızlıkta; şehirlerin etrafındaki yerleşim birimlerinden, köpekleri şehre yakın yerlere bırakıp kaçanlar, şehirlerde bu köpeklere yiyecek verip besleyenler büyük pay sahibi. Çareyi yanımda sopa taşımak, taş taşımakta bulmuştum. Köpeklerin ağızlarında barındırdıkları bazı mikropların ilaç tedavisi yok. 24 Nisan 2012 gecesi saat 21 sıralarında, yürüyüş yapmak için evden çıktım. Paşa alanı mahallesinde, 128 sokakta, bölünmüş yolun ortasındaki çimenler üzerinde, köpekler vardı. Şunlardan uzak geçeyim dedim. Aramızdaki mesafe en az 30 metre vardı. Aniden 5 köpek saldırdı. Tabiî ki orada taş ve sopa bulmak mümkün değil, kaçmaya başladım. Kaçarken düştüm, köpekler etrafımda. Bağırmak falan fayda etmiyor. Artık ısırmalarını bekliyorum. O anda hemen bir taksi geldi durdu. Taksinin ışığından mı, yoksa ısırmayacakları mı tuttu bilmiyorum? Köpekler ısırmadan çekti gitti.

Sağ olsun taksici,“ Isırdılarsa sizi hastaneye götüreyim” dedi.

Teşekkür ederim, ısırmadılar. Düşmeye bağlı, sol bileğim ve başım acıyor.

Köpekler uzaklaştı, taksici arkadaş da yoluna devam etti. Sonradan belimin de acıdığını hissetmeye başladım. Ayvalık eski Belediye Başkanı, Sayın Ahmet Tüfekçi; en iyi çözümlerden birini üretmişti. Hayvan barınakları yaptırmıştı. Sokaklarda görülen sahipsiz, köpekleri ve kedileri toplayıp bu barınaklara koymuştu. Ayvalıktaki lokanta, fırın ve otellerdeki gıda artıklarını her gün toplatıp, bu hayvanların beslenmesini sağlamıştı. Şehirler, köy değildir. Sahipsiz bu köpekler, koyunları, keçileri çakallardan korumuyor” dedi.

Kaynak: İHA