İran Dışişleri Bakanı Zarif, Hizbullah Lideri Nasrallah İle Görüştü

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Lübnan’daki temasları kapsamında başkent Beyrut’ta Hizbullah Lideri Hassan Nasrallah ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Hizbullah Lideri Nasrallah İle Görüştü
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye’deki krizin çözümlenmesi için ‘Yeni Plan’ kapsamında temaslarda bulunmak üzere Lübnan’ın başkenti Beyrut’a geldi. Dün akşam saatlerinde Beyrut’a gelen Zarif, Hizbullah Lideri Hassan Nasrallah ile görüştü. Zarif ile Nasrallah arasında Beyrut’ta gerçekleştirilen görüşmede, başta Lübnan’la ilgili gelişmeler olmak üzere Ortadoğu’daki son durum ele alındı. Çeşitli bölgesel ülkelerdeki mevcut krizin sonlandırılması için bir çözüm bulunması çabalarının da tartışıldığı kaydedildi. İki taraf arasında Viyana’da İran ile 5+1 ülkeleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından varılan nükleer anlaşmanın da görüşüldüğü bildirildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marzieh Afkham ise, Suriye’deki krizin çözümlenmesi için ‘Yeni Plan’ detaylarının Zarif’in Suriye’nin başkenti Şam’a gerçekleştireceği ziyaretin ardından açıklanacağını bildirdi. Afkham, İran’ın Suriye’deki krizin askeri bir çözümünün olmadığına inandığını kaydederek, “Bu sorun diyaloglar ve anlaşmalara bağlı olarak siyasal ve diplomatik yollarla çözülebilir” dedi.

Kaynak: İHA