Feke'de Vatandaş Kendi Yolunu Kendisi Yapıyor

Adana’nın Feke ilçesinde belediyelerden ümidini keser vatandaşlar, 5 kilometrelik yolu beton dökerek kendi imkanlarıyla yapmaya başladı.

Feke'de Vatandaş Kendi Yolunu Kendisi Yapıyor
Büyükşehir yasasıyla mahalle olan köylüler, “Seçimden önce her gelen siyasetçi yolumuzu yapacak oldu. Ama seçim bitti 1,5 sene oldu halimizi hatırımızı bile soran yok. Hastamız olduğunda araçlar çıkamıyor atla eşekle yola hasta indiriyoruz. Oradan araçlarla hastaneye götürebiliyoruz. Yolumuz var, ama berbat durumda. Onun için temin ettiğimiz 10 römork kum, 100 torba çimento ile yollara kendi imkanlarımızla beton döküyoruz. Yarın yağmur yağdığında yol kenarında şarampol olmadığı için yağmur suları döktüğümüz betonu söküp götürür yetkililerden yardım istiyoruz" dediler.

Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Kozan’ın Göller Yaylası’nın bozuk yolunu sökerek yeniden asfalt yaptığını hatırlatan vatandaşlar, Kargapazarı-Tapan arasındaki bozuk yolun görmezden gelindiğini dile getirdiler. Bu yolu kullanmak zorunda kalan minibüsçüler ve diğer araç şoförleri, büyükşehir belediyesinden destek beklediklerini belirterek “Bir kaç kuruş para kazanıyoruz, onu da yol yüzünden araç bakımına veriyoruz. Yetkililere sesleniyoruz, yollarımızı yapsınlar. Biz de vatandaşız göllerde sadece yaz aylarında yoğunluk oluyor ama bizim köylerde yıl 12 ay nüfus yoğunluğu var" dediler.
Kaynak: İHA