Elektrikli Araç ''Pehlivan'' Edirne Yollarında

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, TUBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada tasarım ödülü kazanan elektrikli aracı kullandı.

Elektrikli Araç ''Pehlivan'' Edirne Yollarında
Kocaeli'de düzenlenen Alternatif Elektrikli Araç Yarışları'nda "Pehlivan Elektrak" ismini verdikleri araçla tasarım ödülü alan Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Vali Dursun Ali Şahin'i ziyaret etti.

Valilik bahçesine elektrikli araçla gelen öğrencileri karşılayan Vali Şahin, otomobili inceledikten sonra direksiyona geçerek araçla bir süre gezdi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Şahin, ilk defa elektrikle çalışan bir araç kullandığını belirtti.

Aracı kısa bir süre de olsa kullanma fırsatı bulduğunu ifade eden Şahin, "Aracın üç saat dayanabilen bir bataryası var. Bunun da Edirne'deki üniversitemizde icat edilmesi son derece sevindirici. Araç Türkiye'ye bir model oldu. Ben bu aracın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim'' diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük ise öğrencilerin uzun zamandan bu yana araç üzerinde çalıştığını ve sonunda çok güzel bir eser ortaya çıktığını söyledi.

Kocaeli'de yapılan yarışlarda Pehlivan'ın 6. olduğunu belirten Yörük, yaptıkları elektrikli aracın tasarım ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Şahin, aracı yapan ekibe ve yöneticilere teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: AA