Cenaze Hizmeti Vatandaşın Ayağına Götürülüyor

Altındağ Belediyesi, vatandaşları en acılı günlerinde de yalnız bırakmıyor. Cenaze işlemlerini daha önce belediye binası içinde gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Cenaze Hizmeti Vatandaşın Ayağına Götürülüyor
Bir panelvan minibüs aracını cenaze hizmetleri için tahsis eden Altındağ Belediyesi, aracı küçük bir ofis olarak düzenledi.

İçinde masa, sandalye, dolap, bilgisayar, yazıcı ve internet bulunan araç, ilgili personelle birlikte cenazesi olan ailelerin ayağına giderek, işlemleri hızlandırıyor.

Uygulama hakkında bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Doktor ve görevli personelimiz, cenaze hizmetleri aracı ile cenazesi olan vatandaşın evine gidiyor. Doktorun ölüm nedenini belirlemesinden sonra, cenaze sahibinin belediyeye gelmesine gerek kalmıyor. Ölüm belgesi, cenaze nakil belgesi araç içinde düzenlenerek cenaze sahiplerine veriliyor“ dedi.

Vatandaşın acılı ve üzüntülü gönünde belediyeye gelmesine gerek kalmadan, işlemlerin çok daha kısa sürede halledildiğini belirten Başkan Tiryaki, bu şekilde defin işlemlerinin daha çabuk gerçekleştirildiğini aktardı.

Vatandaşların, 507 00 27 no’lu telefonu arayarak bu hizmetten yararlanabileceklerini belirten Başkan Tiryaki, hizmetin haftada 7 gün, 24 saat verildiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA