Suriyeli Meyyade Ve Atiya'ya Şefkat Eli

Suriye'de 1,5 yıl önce rejim güçlerinin saldırısında duyma yetisini kaybeden 4 yaşındaki Meyyade Zağar ile sağ gözünü kaybeden 30 yaşındaki Hasan Atiya'ya, Hatay Sağlık Müdürlüğü yardım elini uzattı.

Suriyeli Meyyade Ve Atiya'ya Şefkat Eli
AA'nın yaptığı haberlerle seslerini duyurduğu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Zağar ile Atiya'nın tedavisi için harekete geçildi. Haber üzerine Reyhanlı'daki ailelere ulaşan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Zağar ve Atiya'yı araçla alarak, Antakya Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Burada kontrolden geçen küçük kıza işitme cihazı, baş dönmesi rahatsızlığı bulunan Atiya'nın da tedavi edilip, protez göz takılacağı belirtildi.

Meyyade'nin babası Ala Zağar, AA muhabirine, Türkiye'ye şifa bulmak için geldiklerini, seslerini duyan tüm yetkililere minnettar olduklarını ifade etti.

Çıkan haberlerin ardından sağlık ekiplerinin kendilerine ulaştığını anlatan Hasan Atiya da "Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu çok güzel bir duygu. İnşallah sonunda sağlımıza kavuşuruz" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, her iki hastanın tedavilerinin, Antakya Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde süreceğini bildirdi.

Kaynak: AA