Şehide Gözü Yaşlı Veda

Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristlerce patlatılan mayın sonrasında 3 arkadaşı ile birlikte şehit olan Savaş Akyol, memleketi Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kardeşi Semanur Akyol, ağabeyinin üniformasını giyerek cenazeye katıldı.

Şehide Gözü Yaşlı Veda
13 gün sonra Fatma Nur Akyol ile dünya evine girmeye hazırlanan ancak hain saldırı sonrasında hayatını kaybeden polis memuru Savaş Akyol’un naaşı, Yozgat’ın Şefaatli ilçesindeki amcasının evine getirildi.

Helallik alındıktan sonra şehidin naaşı Şefaatli ilçesi Cumhuriyet Meydanı’na getirildi.

Cenazeye şehidin annesi Gülsever, babası Doğan Akyol ve dünya evine girmeye hazırlandığı eşi Fatma Nur Akyol da katıldı.

Hayat arkadaşı şehit olan Fatmanur Akyol sürekli sağlık ekiplerinin kontrolünde tutulurken, şehidin kız kardeşi Semanur Akyol ise cenazeye ağabeyinin üniformasını giyerek katıldı.

Cenazeye ayrıca Ulaştırma denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Abdulkadir Akgül, MHP Genel Başkan Yardımcsı Sadir Durmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Savaş Akyol’un naaşı, Şefaatli Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: İHA