İzmir'de Kanlı Pusu Açıklaması 5 Yaralı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, darp ettikleri genci döven ve aralarında husumet olduğu öğrenilen üç kişi, iddialara göre olay yerine gelen gencin akrabalarına pusu kurup ateş açtı. Olayda, 1’i ağır 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Ödemiş ilçesi Bucak Mahallesi’nde gece saat 23.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, Gedikbaşı mevkiinde motosikletiyle tek başına ilerleyen 20 yaşındaki Uğur K.’nın yolu, aralarında husumet bulunduğu öne sürülen Ü.B., Ş.B. ve Y.B. isimli şahıslar tarafından otomobille kesildi. Araçtan inen şahıslar, Uğur K.’yı öldüresiye darp etti.

GELEN KİŞİLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI

Daha sonra üç şahıs, Uğur K.’dan kaza yaptığını söyleyip, yakınlarını telefonla çağırmasını istedi. Uğur K.’nın yakınlarının aramasının ardından gencin babası Hüseyin A.K. (45) ile birlikte kardeşi Onur K. (18), arkadaşları İsmail K. (26) ve Doğukan A. da olay yerine geldi. İddialara göre, Ü.B., Ş.B. ve Y.B. isimli üç şahıs, pusuya yatarak gelen 4 kişinin üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonrasında 4 kişi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay sonrası üç saldırgan kaçarken, silah sesleri üzerine bölgeye giden güvenlik güçleri yaralıları yerde yatarken buldu. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri de saldırıda yaralanan 4 kişiyi ve darp edilen genci ambulanslarla Ödemiş Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Durumu ağır olan Onur K.’nın ambulansla İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Olay sonrası operasyon başlatan jandarma ekipleri, Ü.B., Ş.B. ve Y.B.’yi evlerinde gözaltına aldı. Şahısların evlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda ise 1 adet av tüfeği ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA