İspanya'da Afrikalı Göçmenlerle Polis Arasında Gerginlik

İspanya'da AB dışından gelen göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Katalonya bölgesinde bir göçmenin polisten kaçarken hayatını kaybetmesi üzerine polisle Afrikalı göçmenler arasında gerginlik çıktı.

Salou kentinde meydana gelen olayların, Katalan yerel polisinin sokakta sahte ürünler satan Afrikalı göçmenlere karşı bu sabah başlattığı bir operasyon sırasında polisten kaçan 50 yaşındaki Senegalli göçmenin bir binanın üçüncü katındaki balkondan düşerek ölmesinden kaynaklandığı belirtildi.

Katalonya yerel basınına göre, Senegalli satıcının ölümüne öfkelenen 150 kadar Afrikalı göçmen Salou kentinin Sant Jordi meydanında toplanarak, polise karşı eylem yaptı. Meydandaki kafeteryaların sandalye ve masalarını fırlatan, taşlar atan göçmenlerin çevreye zarar verdikleri, ayrıca bazı çöp bidonlarını yakıp, polis araçlarına saldırdıkları bildirildi.

Çıkan olaylardan dolayı bazı kişilerin hafif yaralandığı ve gözaltına alınanlar olduğu açıklandı. Salou'da olayların şu anda sakinleştiği ancak bazı dükkan sahiplerinin iş yerlerini kapalı tutmayı tercih ettiği kaydedildi.

Katalonya Polis Müdürlüğü Sözcüsü Xavier Gamez, Senegalli göçmenin ölümünden büyük üzüntü duyduklarını, ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı dilediklerini belirterek, bu kişilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Katalan polisi, ayrıca sokaklarda sahte ürün satışına karşı başlatılan ve halen devam eden operasyonda şimdilik 12 kişinin yakalandığını ve çok sayıda sahte ürüne el koyulduğunu duyurdu.

Kaynak: AA