Bu Kampta İsrafa Yer Yok

Zeytinburnu Gençlik Merkezi, yaz kamplarında meydana gelen israfı önlemek amacıyla bu sene Çanakkale’ye götürdüğü 120 öğrenciye yemek israfı hakkında uygulamalı eğitim verdi.

Bu Kampta İsrafa Yer Yok
Uzun ve yorucu bir eğitim yılını ardında bırakan öğrencilere karne hediyesi vermek adına Zeytinburnulu gençleri Çanakkale-Assos’a götüren Zeytinburnu Gençlik Merkezi, öğrencileri eğlendirirken eğitmeyi de es geçmedi. Tatil beldelerinde sunulan açık büfe sebebiyle israfın üst seviyeye çıktığı kamplarda oluşan israfı önlemek adına harekete geçen yetkililer, konuyla ilgili eğitici çalışmalar yapıp çeşitli programlar düzenledi.

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılına denk gelen yaz kampında şehitlerin; üzüm hoşafı, yağlı buğday çorbası ve yarım ekmekten oluşan yemek listesi de eğitim konusuna dahil edildi.

“AÇIK BÜFE İSRAFINA SON”

Eğitici çalışmaların yanı sıra uygulamaya da hassasiyet gösteren yetkililer, gün sonunda öğrencilerin yemek alırken tabaklarına yiyebilecekleri kadar yemek aldıklarını ve bu sebeple yemek artıklarının yüksek bir oranda azaldığını gözlemlediklerini ifade etti.

Toplam 160 öğrenciyi Çanakkale’ye götürecek olan Gençlik Merkezi, yemek israfı dışında öğrencilere; deniz ve ormanları kirletmeme, kalıcı felçlere neden olan sığ sularda balıklama atlayışı hakkında da eğitim verecek.
Kaynak: İHA