Antalya'dan 3 Firma Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Arasında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Şirketleri Yarışması "Türkiye 100" sonuçlandı. Antalya’dan 3 firma da ilk 100’e girmeyi başarısını gösterdi.

Antalya'dan 3 Firma Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Arasında
“Hızlı Balık” olarak nitelendirilen ve satış gelirlerindeki artış hızına göre belirlenen “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Şirketleri”nin değerlendirildiği yarışmada Ahmet Kasapoğlu Mobilya (Mobilya İmalatı) 10’uncu, Desird Tasarım Ar-Ge Uygulama (Bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı) 17’nci olurken, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen 2015 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri Yarışmasında ‘İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar’ kategorisinde “Sebze Tohumu” projesi ile ikinci olan Petektar Tohum Sanayi (Bitkisel ve hayvansal üretim ile avcılık ve ilgili hizmet faaliyetleri) firması temsilcisi Büşra Yapıcı’da listede 72’nci sırada yer aldı.

ÖDÜLLERİNİ İSTANBUL ÇIRAĞAN SARAYI’NDA ALDILAR

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi ödüllerini İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törenle aldılar. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve Başkan Yardımcısı Mustafa İssi’nin de katıldığı gecede bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Başarılı insanların vitrine çıkarılmasına ve gençlerimize örnek olmalarına ihtiyacımız var. Zira Türkiye’nin zenginleşmesinin yolu, daha fazla girişimci çıkartmasına ve hızlı büyüyen şirket sayısının artmasından geçiyor. Amerika’da çocuklara ilerde kim olmak istediklerini sorduklarında, Steve Jobs veya Mark Zuckerberg gibi isimler öne çıkıyor. Ama Türkiye’de kimse ünlü bir girişimci olmayı amaçlamıyor. Kimse risk almak istemiyor. İşte bu algıyı değiştirmek zorundayız. Gençlerimizi girişimciliğe yönlendirmek zorundayız” dedi.

BAŞKAN DAVUT ÇETİN’DEN TEBRİK

Törende ödül alan firma temsilcileri ile bir araya gelen ATSO Başkanı Davut Çetin Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına giren Antalya firmalarını tebrik etti. Başkan Çetin, “Ülke olarak hedeflediğimiz ekonomik zenginliğe ulaşmamızın yolu girişimciliği desteklemekten geçiyor. Girişimci sayımız artsın, ülkemizde yeni fikirlerle yeni girişimler ortaya çıksın ve ülkemiz zenginleşsin istiyorsak fark yaratan, zorlu rekabet ortamını daha iyiye ulaşmak için fırsat olarak gören, bilgiye dayalı olarak risk alabilen, yüksek katma değer üreten başarılı işletmeleri desteklememiz, rol model olarak kamuoyuna tanıtmamız gerekiyor. Bu yıl Antalya’dan 3 işletmemiz Türkiye’de en hızlı büyüyen 100 firma arasında yer aldı. Önümüzdeki yıllarda Antalya ekonomisinin dinamizminin daha çok firmayı ilk 100’e sokacağı inancı ile Ahmet Kasapoğlu Mobilya, Desird Tasarım Ar-Ge Uygulama ve Petektar Tohum Sanayi firmalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yarışmada birinciliği 2011-2013 döneminde satış gelirlerini yüzde 8.754 oranında artıran Kahramanmaraş’tan Maren Maraş Elektrik kazandı. İlk 100’e İstanbul’dan 45 şirket girerken, İstanbul’u 12 şirket ile Ankara, 7’şer şirket ile Kocaeli ve İzmir, 5 şirket ile Kahramanmaraş, 3’er şirket ile Gaziantep, Konya ve Antalya takip etti. Türkiye 100 Yarışması’nı kazanan şirketlerin sektörel dağılımını bakıldığında ise “bilgi hizmet faaliyetleri” 15 şirket ile ilk sırayı aldı. “Gıda ürünlerinin imalatı” sektörü 8 şirket ile onu takip etti.
Kaynak: İHA