Ordu'ya Yeni Hastane

1987 yılında ana binasıyla hizmete giren 2003 yılında ek binanın tamamlanmasıyla birlikte Ordululara hizmet veren 510 yataklı Ordu Devlet Hastanesi’ne 320 yataklı tam donanımlı modern ek bina yapılması için başlatılan proje çalışmaları bitti.

Ordu'ya Yeni Hastane
Oktay Çanak, beraberinde AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, İl Başkan Yardımcısı Faruk Zavalsız, Altınordu Belediye Meclis Üyesi Ertan Bakır ile birlikte Ordu Sağlık Müdürü Dr. İsmet Kolomoç ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu’nu ziyaret etti. Ordu’da sağlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Çanak, yeni Ünye Devlet Hastanesi’nin hizmete girdiğini, yeni Fatsa Devlet Hastanesi’nin inşaatının bitmek üzere olduğunu, ayrıca Kumru ve Aybastı’da yeni birer hastane inşaatlarının da başladığını belirtti.

Çanak, Altınordu ilçesinde de yeni bir hastane yapılması ihtiyacı ortaya çıktığını belirterek, bununla ilgili bir süredir sürdürülen çalışmalarda sona gelindiğini belirtti.

Çanak, “Yılda 1.5 milyonu aşkın poliklinik hizmeti veren Ordu Devlet Hastanesi artık kabuğuna sığmıyor. Bu amaçla hastanenin arkasında bulunan otopark, helikopter pisti ve yanındaki sosyal amaçlı alanda 320 yataklı modern bir hastane yapılması için başlatılan proje çalışmaları tamamlandı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde yaptığımız çalışmalar sonunda 2015 yılı ek programa alındı. Şu anda ihale sürecini bekliyoruz. Hastane inşaatı devam ederken mevcut hastane hizmete devam edecek ve hizmetler aksatmayacak. Bu ek binanın tamamlanmasıyla birlikte çağdaş ve modernize edilmiş bir sağlık kompleksi ortaya çıkacak” dedi.

Çanak ayrıca yine Altınordu ilçesinde 40 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşa edileceğini, Aybastı ilçesinde de 50 yataklı yeni devlet hastanesi çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA