Öğrenciler, Yaz Kampında Tatilin Keyfini Çıkardı

Zeytinburnu Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Çanakkale Yaz Kampı’nda öğrenciler, 6 gün boyunca doyasıya tatil yaptı.

Öğrenciler, Yaz Kampında Tatilin Keyfini Çıkardı
Zeytinburnu Gençlik Merkezi, başarılı öğrencileri ödüllendirmek adına bu yıl başlattığı yaz kampı etkinlikleri kapsamında 80 öğrenciyi Çanakkale- Assos’a götürdü. 6 günlük kampta bütün yılın stresini atan öğrenciler, tatil yapmanın yanı sıra bölgeye birçok keşif turları düzenleyerek tarihi mekanları gezdi.

Çanakkale Şehitlik Anıtı, Milli Park, Çanakkale Tabyaları, Gelibolu, Piri Reis, Süleyman Gazi, Truva, Kaz Dağları gibi tarihi ve manevi yerleri gezen gençler; basketbol, tenis, yüzme, bilek güreşi gibi eğlendirici yarışmalarda oldukça hoş vakit geçirdi. Gündüz sınırsız deniz ve kumun tadını çıkaran gençler, öğlen voleybol ve futbol turnuvalarına katıldı.

Tempolu ve yorucu bir günün ardından gecenin sessizliğini gitar eşliğinde verilen mini konserler bozdu. Tiyatral gösterilerin sahnelendiği kampta öğrenciler, senaryo atölyelerine katılıp, açık havada film ve belgesel izlemenin keyfini çıkardı.

ŞEHİTLER VE SEYİT ONBAŞI UNUTULMADI

Çanakkale zaferinin 100’üncü yılına denk gelen kampta, şehitler ve Seyit Onbaşı da unutulmadı. Şehitliği ziyaret eden öğrenciler, burada dua okuyup şehitlerimizi bir kez daha rahmetle andı. Kilitbahir ziyaretinde Seyit Onbaşı’nın mermisine omuz veren gençler, “Yüzüncü yıldan mesajımızı aldık, geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

6 günlük kamp serüvenlerini anlatacak olan öğrencilerin yazıp yönetecekleri “Kamp Hikayesi” adlı kısa filmler ise Zeytinburnu Belediyesi tarafından sosyal medya mecralarınca paylaşılacak.
Kaynak: İHA