İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı General Selami Açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı General Hüseyin Selami, ülkesinin Babu'l Mendeb Kızıldeniz ve Akdeniz'de çatışma halinde olduğunu söyledi.

Devletin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri ve eski Devrim Muhafızları komutanlarından Muhsin Rızai'ye ait tabnak.ir internet sitesinin haberine göre, başkent Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesi'ndeki bir törende konuşan General Selami, "Bugün çatışma alanımız Akdeniz, Babu'l Mendeb ve Kızıldeniz'dir. Biz günden güne gelişen geniş bir bölgenin coğrafi derinliğinde çatışıyoruz" dedi.

Coğrafi sınırların bugünün dünyasında siyasi paylaşımda gerçekliğinin olmadığını belirten Selami, günümüz siyasi sınırlarının devletlerin hakimiyet alanını belirlediğini ve günümüzde asıl savaşın inanç, düşünce ve fikir sınırlarının belirlenmesi alanında yürütüldüğünü vurguladı.

Amerika'nın, geçmişte kendisinin menfaatine olmadığını düşündüğü her yerde ezici gücünden istifade ettiğini söyleyen Selami, "Ancak bugün bütün dünya, Amerika'nın kendi tutumunun aksine siyasi atmosfere boyun eğdiğini görüyor. Bu da İslam Devrimi'nin ilerleme ve durdurulamama gücünü gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA