Hatay'da 'İncir Reçeli' Sezonu Açıldı

Hassa ilçesinde kadınlar, incir mevsiminin gelmesiyle, reçel yapımına başladı.

Hatay'da 'İncir Reçeli' Sezonu Açıldı
Hassalılar, bahçelerden topladıkları incirleri hem yiyip hem de misafirlerine ikram ederken, ihtiyaç fazlasını da reçel yaparak değerlendiriyor.

Reçel için ayrılan incirler, önce makine yardımıyla eziliyor. Şekerle karıştırılıp kazanlarda kaynatılan incirler, kıvamını aldıktan sonra cam kavanozlara alınıp, tüketilmeye hazır hale geliyor.

Üretilen reçellerden bir kısmı kahvaltı da ailece yenirken, ihtiyaç fazlası reçeller de çevre ilçelere ve Türkiye'deki çeşitli illere pazarlanıyor.

Reçeli üreticisi Fadime Kılınç AA muhabirine, incir reçelinin ilçede uzun zamandır yapıldığını söyledi.

Yöresel tadın, zor bir sürecin ardından hazırlandığını ifade eden Kılınç, "Bu ürün artık bizim vazgeçilmezimiz oldu. Çoğu ilçede yapılmıyor. Bunun tadını bilenler ilçemize kadar gelip alıyor ya da sipariş veriyor. Ailemize yetecek kadar ayırıp, gerisini satıyoruz. 7 kilogramlık bir kavanoz reçeli 50 liradan pazarlıyoruz" diye konuştu.

Reçelden kazandığı para sayesinde mutfak ve çocuklarının okul ihtiyacını karşıladığını belirten Kılınç, kendisi gibi birçok kişinin incir reçeli sayesinde ev ekonomisine katkı sağladığını kaydetti.

Kaynak: AA