Engelli Kadın Akülü Aracına Kavuştu

Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde yaşayan ve doğuştan bedensel engelli olan 39 yaşındaki Neşe İzvermez akülü aracına kavuştu.

Engelli Kadın Akülü Aracına Kavuştu
Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde yaşayan ve doğuştan ortopetik engeli bulunan 39 yaşındaki Neşe İzvermez’in akülü araç hayali gerçek oldu. İzvermez’in bu hayalini İstanbul’da yaşayan iş adamı Murat Balan gerçekleştirdi. Alınan akülü araç bugün Ordu Adliyesi’inde Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu tarafından Neşe İzvermez’e teslim edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, akülü aracın alınmasında en büyük etkinin geçen günlerde Ordu’nun Gölköy ilçesinde Yaren Ömerustaoğlu’na yapılan yardımın yer aldığını söyledi.



"İŞ ADAMLARIMIZIN YARDIM ETMELERİNİ İSTİYORUM"

Yaren Ömerustaoğlu’na yapılan yardımların ardından birçok kişinin kendisini aradığını ifade eden Uslu, "Geçtiğimiz hafta Yaren kızımızın olayının ardından bir iş adamı arkadaşım beni aradı. Ona akülü araç aldığını ve vermek istediğini söyledi.

Ancak araç gelene kadar kızımıza birçok yardım yapılmıştı. Daha sonra Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile irtibata geçerek akülü araca ihtiyacı olan birisinin belirlenmesini istedik. Onlarda bize doğuştan engelli olan Neşe hanımı önerdiler, biz de yapılan bu yardımı ona verdik. Bundan sonra inşallah sosyal hayata daha fazla katılabilecek. Bu anlamda da diğer iş adamlarımıza çağrıda bulunarak, bu şekilde mağdur olan vatandaşlarımıza yardım etmelerini istiyorum. Bu akülü aracı alan Murat Balan kardeşimize de teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.

Akülü aracına kavuşan 39 yaşındaki Neşe İzvermez’in mutluluğu gözlerinden okundu. Uzun yıllardır akülü araç hayali olduğunu vurgulayan İzvermez akülü aracı kendisine hediye edenlere çok teşükkür etti. Akülü aracın verilmesinde emeğe geçenlere teşekkür eden Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy, yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşların da vakıf müdürlüğüne başvurarak yardımlarını yapabileceğini belirtti.

Kaynak: İHA