Vali Kahraman Hasat Çalışmalarını Yakından İnceleyerek Traktör Kullandı

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan’da hasadına başlanan buğday tarlalarını gezdi. Çiftçilere soğuk ayran ikramında bulunan Vali Kahraman, çiftçilere bol ve bereketli kazançlar diledi.

Vali Kahraman Hasat Çalışmalarını Yakından İnceleyerek Traktör Kullandı
Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan Erzincan’da yaz mevsimiyle birlikte tarım ürünlerinin hasadına Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen biçerdöverler başlandı. Vali Süleyman Kahraman Yaylabaşı Beldesi’nde hasadı yapılan buğday tarlalarını inceleyerek, çiftçilere ve çalışanlara kolaylıklar diledi.

Buğday tarlalarını inceleyen Vali Kahraman’a, Yaylabaşı Belediye Başkanı Muammer Oğuz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, TMO yetkilileri ile birlikte şube müdürleri eşlik etti. Erzincan’da buğday rekoltesi hakkında bilgi veren, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, havanın bu yıl yağışlı geçmesinin verimi arttırdığını söyledi.

Erzincan’da biçerdöver olmadığından Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerden geldiğini ifade eden Yılmaz, "Her yıl ilimize gelen biçerdöverlerin büyük bir çoğunluğu son model araçlar olduğu için bunlarda dane kaybı çok az olmaktadır. Biz bu konuya çok dikkat ediyoruz. Çünkü çiftçimizin dört gözle beklediği hasadının boşa gitmemesi adına bunu önemsiyoruz. Bu yıl 60 bin dekar buğday ekimi gerçekleştirildi.

Geçmiş yıla oranla ekim alanlarının azalmasına rağmen yağışlardan dolayı yüzde 30 civarında bir rekolte artışı bekliyoruz” dedi.

VALİ KAHRAMAN TRAKTÖR KULLANDI

Biçerdövere binen Vali Süleyman Kahraman, hasat çalışmalarını yakından inceleyerek çalışanlara kolaylık diledi. Arazide bulunan traktörün direksiyonuna geçerek, tarla içerisinde bir süre kullandı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Süleyman Kahraman, Erzincan’ın ilk hasat ürünlerinden olan tahıl ürünlerinin çiftçilere hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Gerçekleştirilen incelemeler esnasında bir açıklamada bulunan Vali Kahraman; “Bu yıl bol yağmur yağdı, Çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Tarım Müdürlüğümüzle birlikte hasat çalışmalarını yerinde görmek istedik. Bu yıl verim geçen yıla oranla daha iyi olduğunu görüyoruz. Tarım yetkililerimiz ekim zamanından başlayıp hasat dönemine kadar görevini en iyi şekilde yaparak, çiftçilerimize yol gösteriyorlar. Amacımız her alanda olduğu gibi tarımda da inceleme ve çalışmalarda bulunarak, verimin armasını sağlamaktır” dedi

ARAZİLERİMİZİ VERİMLİ KULLANMALIYIZ

Tarım arazilerindeki parçalanmanın önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Süleyman Kahraman; “Gördüğümüz gibi tarımda ekili alanlar yüzölçümü olarak az… Keşke büyük alanlarda ekim olsaydı. Bizim arazilerimizde fazla ağaç var, bunlar da verimi düşürüyor. Bunlar ekonomik değeri olmayan ağaçlar olduğunu da görüyoruz. Bu konuda bir çalışma yapmamız gerektiğine inanıyorum. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz “Engelsiz Tarım Projesi” kapsamında ekili alanların yüzölçümünü artırmak için çalışıyorlar.” dedi

ÇİFTÇİLER SOĞUK AYRANLA SERİNLEDİ

Bu yıl buğdayda rekoltenin yüksek olduğunu söyleyen Vali Kahraman, çiftçilere kendi eliyle ayran ikramında bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çiftçimizin yüzünün güldüğünü burada görüyorum. İnşallah bundan sonra daha çok yüzleri gülecek. Hasat mevsiminin ilimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Burada çalışan çiftçilerimize işlerinde kolaylıklar diliyor bereketli ürün almaları niyaz ediyorum. Buradaki amacımız bir yandan incelemede bulunurken bir yandan da çiftçilerimize ayran ikramında bulunarak, serinlemelerini sağlamak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

HASAT SONRASI ANIZ YAKMAYIN

Buğday hasat çalışmalarında önemli bir konuya değinen Vali Süleyman Kahraman, üreticiyi uyardı. Buğday hasadından sonra anız yakılmaması gerektiğini söyleyen Sayın Valimiz; "Hasat sonrasında anız yakma durumuyla karşılaşıyoruz. Bunun çiftçiye ve çevreye çok zararlı olduğunu biliyoruz. Bu anızlar yakılmadan bunun çözümünün sağlandığı bir imkan var. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü yetkililerimiz her zaman çiftçilerimize gerekli uyarıyı yapıyorlar. Çiftçilerimiz anız yakmamalarını, bu ürünü toprağa katarak, bir gübre vazifesi gören bir şekle getirip ürünleri o şekilde ekmelerini tavsiye ediyoruz. Anız yakılarak tarım arazilerine büyük zarar verildiği gibi bunun yasal olarak büyük cezaları olduğunu da unutmayalım" dedi.

Kaynak: İHA