Silvan'da Baraj İnşaatı Yolunda 4 Bomba İmha Edildi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Boyunlu grup yolunda bir menfeze yerleştirilen 4 adet büyük tüpe bağlanmış bomba fünye ile patlatılarak büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

Silvan'da Baraj İnşaatı Yolunda 4 Bomba İmha Edildi
Silvan Barajı’na giden yol üzerinde bulunan Boyunlu yolunda bomba ihbarı alan güvenlik güçleri bölgede inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde 4 büyük tüpe bağlı toplam 145 kilogram ile desteklenmiş uzaktan kumandalı büyük bir bomba düzeneği tespit edildi. Yolu trafiğe kapatan ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alan Silvan Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine bomba imha uzmanlarını çağırdı. Güvenlik güçleri vatandaşların yaklaşmaması konusunda uyarıda bulunarak bombayı fünye ile patlattı.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ İLE PATLADI

Bir düzeneğe bağlı 4 piknik tüpü uzaktan kumanda ile patlatılmasını önlemek için sinyal kesicilerin yerleştirilmesinin ardından bomba imha uzmanları patlayıcılara fünye yerleştirdi. Bomba düzenekleri ayrı ayrı fünyelerle patlatıldı. Büyük bir gürültü ile imha edilen patlayıcılar, derin çukur açtı.

YOL 6 SAAT KAPALI KALDI

Patlayıcıya müdahale sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, yaklaşık 6 saat kapalı kalan grup yolu bombanın imha edilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı. PKK’lıların yerleştirdiği bombanın tahrip gücünün yüksek olduğu ve mayına dayanıklı olarak bilinen zırhlı araçları bile imha edecek güçte olduğu belirtildi.
Kaynak: İHA