Ödemiş Hayvan Barınağı Yüzleri Güldürdü

Sokak hayvanlarının korunması amacıyla Ödemiş Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayvan Barınağı yüzleri güldürdü.

Ödemiş Hayvan Barınağı Yüzleri Güldürdü
Her gün çok sayıda sokak hayvanının bakımı, tedavisi ve kısırlaştırma operasyonları yapan Ödemiş Belediyesi bünyesindeki Hayvan Barınağı, Yalçıner Ailesi’nin yüzünü güldürdü. Çok sevdiği melez ırkı köpekleri Garip’in Hayvan Barınağı’nda hayata döndüğünü belirten aile, Ödemiş Belediyesi’ne minnet duyduklarını ifade etti.

Hayvansever Yalçıner ailesi uzun zamandır sokakta baktıkları melez ırkı köpeğin hastalanması sonucu Ödemiş Belediyesi Barınağı’na getirdi. Yalçıner ailesi yaklaşık üç ay tedavi gören Garip’in, sağlığına kavuşması iel büyük mutluluk yaşadı. Hayvanlarını çok sevdiğini belirten 25 yaşındaki Seray Yalçıner “Garip, sokakta yaşayan bir köpekti. Eve gelir giderken ona yemek ve su veriyordum. Bir de ihtiyacı olan sevgi. Zamanla birbirimize çok alıştık. Artık her gün bizi evinde önünde bekliyor, ya da gideceğimiz yere kadar bize eşlik ediyordu. Sonra ortadan kayboldu. Eğitim için şehir dışına çıkmak durumunda kaldım. Bu süreçte de annem ve babam garibi aradılar ama bulamadılar. Bir süre sonra hastalanmış halde evimizin önüne geldi. Kendi çabalarımızla tedavisine başladık. Sonuç alamadık. Durumu her geçen gün kötüye gidiyordu. Bu sıra da Ödemiş Belediyesi’ne ait Hayvan Barınağı’na haber verdik. Yetkililer Garibi alıp götürdü ve şimdi çok iyi” dedi.

HAYVANLARA KARŞI CANLA BAŞLA MÜCADELE

Garip’in aileden biri gibi olduğunu anlatan Anne Seval Yalçıner de tedavisi için çok uğraştıklarını, başaramadıklarını ve çareyi hayvan barınağında bulduklarını dile getirdi. İlk başta barınağa götürmekte kararsızlık yaşadığını söyleyen Yalçıner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Barınağa haber verdiğimizde çok kaygılarım vardı. Yanlış uygulamalar yapan bazı barınaklar yüzünden ilgilenilmez diyordum. Hatta uyutup, bize ‘öldü’ denilir diye düşündüm. Ama buradaki çalışanların hayvanlara karşı canla başla mücadele etmesi beni umutlandırdı. Garip çok iyi bir şekilde tedavi edildi ve şu anda sağlığına kavuştu. Ödemiş Belediyesi’ne ve barınakta görevli çalışanlara minnettarım. Bizler hayvanlara sadece sevgimizi verebiliyoruz. Aslında herkes biraz daha duyarlı olsa sokak hayvanı diye bir şey olmaz.”
Kaynak: İHA