Meyve Suyu Kutularında Uyuşturucu Ticareti

Konya merkezli Adana ve Kırşehir’de uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen çeteye yönelik düzenlenen operasyonlarda 22 şüpheli gözaltına alınırken, 34 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.

Meyve Suyu Kutularında Uyuşturucu Ticareti
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri bir grubun uyuşturucu satışı yaptığı bilgisine ulaştı. Şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan ekipler, 7 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Konya, Adana ve Kırşehir’de belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonları düzenledi.

Baskınlarda 22 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 34 kilogram satışa hazır eroin ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 1 adet tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 20 adet dolu fişek ve bir miktar da esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi. Şüphelilerin Güneydoğu illerinden getirdikleri esrar ve eroin maddelerini cips paketlerinde ve meyve suyu kutularında gizleyerek piyasaya sürmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere KOM Şubeye götürüldü.
Kaynak: İHA