Demirtaş'tan ağabeyi ile ilgili açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda abisinin de yaralandığı yönündeki iddialara cevap verdi.

Demirtaş'tan ağabeyi ile ilgili açıklama
Demirtaş'tan ağabeyi ile ilgili açıklama
Demirtaş, ''Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberi teyit ettiğimi söyleyemem. Çünkü abim Kandil'de değil. IŞİD'e karşı bedellik askerlik yapmıyor abim, IŞİD'e karşı halkı için direniyor'' dedi.

Anadolu Ajansı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukat abisi Nurettin Demirtaş'ın, Kandil'e yönelik TSK operasyonlarında yaralananlar arasında olduğunu duyurmuştu.

'ABİM KANDİL'DE DEĞİL'

Demirtaş, düzenlediği basın toplantısında, abisinin IŞİD'e karşı savaşan gruplar arasında olduğunu, ancan Kandil'de olmadığını söyledi;

'Abimle ilgili dün Anadolu Ajansı'nın servis ettiği habere dair bizim teyit edebildiğimiz bir bilgi yok. Doğru olma şansı da yok çünkü abim Kandil'de değil. Evet, IŞİD tecavüzcülerine karşı direniş ordusunun içinde direniyor ama kendisinin durumu ile ilgili bir bilgim yok. Çünkü kendisi orda IŞİD'e karşı bedelli askerlik yapmıyor. Halkının onuru için direniyor. Ölebilir de yaralanabilir de. Bunlar böylesine barbar bir ordu karşısında son derece normaldir. Böyle bir şey karşısında boyun bükecek halimiz de yok'

Demirtaş'tan ağabeyi ile ilgili açıklama

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Abisi dağda. Kendisi de fırsatı bulunca oraya koşar' eleştirisine 'Erbil'de ticaret yapıyor' şeklinde yanıt vermişti.

Selahattin Demirtaş'ın 'Erbil'de ticaret yapıyor' dediği ağabeyinin Kandil'den çıkmadığı telsiz konuşmalarına yansımıştı.
Kaynak: İHA