Babasını Av Tüfeği İle Öldürdü

Elazığ’da bir kişi tartıştığı babasını tüfekle vurarak öldürdü. Zanlı jandarma ve savcılıkta susma hakkını kullanırken, mahkemede ise cinayet itiraf etti.

Babasını Av Tüfeği İle Öldürdü
Olay, Elazığ’ın Sivriçe ilçesine bağlı Hacılar köyünde bulunan bir bağ evinde meydana geldi. İddiaya göre, 51 yaşındaki Kaffer Erbay, gece eve gelmeyince ailesi, komşuları ve köylülerinden yardım istedi. Yapılan arama sırasında yazlık eve giden yakınları, Erbay’ın cesedini bularak jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede Erbay’ın av tüfeği ile göğsünden vurularak öldürüldüğünü belirlemesinin ardından çalışma yaptı.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin yaptığı çalışmada, hareketlerinden şüphelenilen öldürülen Erbay’ın oğlu, Hanifi Erbay gözaltına alındı. Gözaltına alınan Hanifi Erbay, jandarma da susma hakkını kullanınca, babasını kasten öldürme suçundan adliyeye sevk edildi. Savcılıkta’da susma hakkını kullanan zanlı, Mahkemede suçunu itiraf etti. Babası ile aralarında anlaşmazsızlık olduğunu ve bu nedenle cinayeti işlediğini itiraf eden şüpheli oğul, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA