'Tarih Boyu İki Kez Geçilen İstanbul Boğazı...''

Yavuz Sultan Selim Köprüsü işçileri ile iftarda bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Tarih boyu iki kez geçilen İstanbul Boğazı bizim dönemizde 4 kez daha geçilmiş olacak. Türkiye’de ne yaşanırsa yaşansın hiçbir yatırım yarım kalmayacak” dedi.

'Tarih Boyu İki Kez Geçilen İstanbul Boğazı...''
Başbakan Ahmet Davutoğlu yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde köprü yapımında çalışan işçi ve mühendislerle ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Köprünün yerleştirilen tabiyeleri üzerine gerçekleştirilen iftar yemeğine Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de hazır bulundu.

İşçilerle aynı masada iftar açan Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra işçilere hitap etti. Ramazanlarda yapılan bazı iftarların özel anlam taşıdığına değinen Başbakan Davutoğlu, “Bu sene iftarlarda dost yüzlerle bir araya geldik. Emin olun bu iftarlar içerisinde sizlerle yaptığım iftar özel anlam taşır. Çünkü bütün gün bir taraftan ülkeye hizmet anlamında ter döküp diğer yandan oruç ile zikreden çok mübarek emekçi bir toplumla iftar etmek nasip oldu. Hepinizi tebrik ediyorum. Ve terlerinizin döküldüğü o alınlarınızdan öpüyorum. Hayatta hiçbir şey helal rızık kadar değerleri değildir. Sizler Ramazan ayını bir taraftan hakkı ile idrak ederken diğer taraftan helal rızık için ter döktünüz. İftarımızı açarken helal rızık için buraya gelen kardeşlerimizle konuşurken nerelisiniz diye sordum. Sivaslı, Adıyamanlı, Samsunlu, Erzurumlu, Diyarbakırlı, Türkiye’nin 81 ili burada. Türkiye’nin özeti, İstanbul’da emekçilerle yapılan iftardan daha özel daha kutsal bir iftar olur mu?” dedi.



“TARİH BOYU İKİ KEZ GEÇİLEN İSTANBUL BOĞAZI BİZİM DÖNEMİZDE 4 KEZ DAHA GEÇİLMİŞ OLACAK”

“Dünyanın hayranlıkla takip ettiği bir güzel eserin önünde, 3’üncü köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerindeyiz” diyen Başbakan Davutoğlu, “Büyük gurur duyuyoruz. İnşaatı gerçekleştiren mühendislerimizle, işçilerimizle gurur duyuyoruz. 70’li yıllarda ilk köprü yapıldığında yapım için başvuran firmaların tamamı yabacıydı. 1988 de ikinci köprü yapıldığında başvuran tüm müteahhit firmalar yabancıydı. Ama Yavuz Sultan Süleyman Köprüsü Türk işçilerinin, mühendislerinin ve yüzde 67 Türk firma ortaklığının eseri oluyor. Ne kadar gurur duysak azdır. Bugün burada olan İtalyan ve Koreli mühendislere de teşekkür ediyorum. Büyük ideallere sahip olmak budur. Biz iktidara gelene kadar Asya ile Avrupa iki köprü ile birleşmişti. Şimdi Yavuz Sultan Selim ile birleşiyor. Ama öncesinde Marmarayla denizin altından birleştirmiştik. Avrasya tüneli ile birleştiriyoruz. Şimdide inşallah boğazın ortasında iki köprünün arasından 3 katlı tünelle de Avrupa ile Asya’yı birleştireceğiz. Melen tüneli ile de birleştiriyoruz. Dolayısıyla tarih boyu iki kez geçilen İstanbul Boğazı bizim dönemizde 4 kez daha geçilmiş olacak. Beşincisi ise inşallah 3 katlı tünel. Biz böylece Avrupa ile Asya’yı birleştirmiyoruz, aynı zamanda gönülleri, güzel birliktelikleri de gerçekleştirecek yolcululara zemin hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.



“BEKAR İŞÇİLERİN DÜĞÜNLERİ KÖPRÜ ÜZERİNDE OLACAK”

İşçilerle yaptıkları iftarda iki güzel karar aldıklarını aktaran Davutoğlu, bekar işçilerin köprü üzerinde evlendirileceğini ifade etti.

Köprüde çalışanlara köprüden ücretsiz geçiş için kart vereceklerini anlatan Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biraz önce masada sohbet ederken iki güzel karar aldık. Bu köprü açılana kadar evlenen bütün bekar işçilerin düğünleri köprü üzerinde olacak. Masraflara müteahhit firmadan şahitlik bizden olacak. Anneler tez elden gelinlerinizi hazırlayın. Tüm Türkiye’yi kuşatacak bir büyük düğünü yapalım. Madem emekçilerimiz buraya ter dökmüşler. Emekçilerimize kart dağıtacak. Kendi yaptıkları köprüye ücret ödemeyecekler. Bu eser sizlerin eseriniz. Burası 78 milyonun mülküdür. En çokta buraya ter dökmüş emekçilerimizin emanetidir.”

“TÜRKİYE’DE NE YAŞANIRSA YAŞANSIN HİÇBİR YATIRIM YARIM KALMAYACAK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini tarafına tevdi ettiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“İnşallah en kısa sürede 7 Haziran seçimlerinin gerektirdiği bir hükümet kurma nasip olur. Türkiye’de ne yaşanırsa yaşansın hiçbir yatırım yarım kalmayacak atılan hiçbir temel olduğu yerde kalmayacak. Birileri Türkiye’de ekonomik krizi çıkar, 90’lı yıllar gibi koalisyonlar üzerinden atılan Bolu Tüneli gibi unutulur diye düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Attığımız her temel güzel bir şekilde tamamlanacak. Şimdi daha büyük bir hızla çalışacağız. Allah bu güzel eserin tamamlamasını da bize nasip etsin. Planladığımız tarihte açılını yapacağız. Hem Asya ile Avrupa’yı bir kez daha birleştireceğiz. Hem de buradaki bekar gençlerimizin düğünü yapacağız. Kadir gecenizi ve Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.”

Kaynak: İHA