Öğrencilere Otobüs Kaptanlığı Simülatörü

2016 akademik yılında öğrencilerin hizmetine sunulacağı bildirildi.

Öğrencilere Otobüs Kaptanlığı Simülatörü
Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Bayrak ve beraberindeki heyet ile birlikte otobüs simülatör merkezini yerinde inceleyerek, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. İ.Gökhan Ceylan ve öğretim görevlisi Ersin Arslan ile Otobüs Kaptanlığı Programı öğretim görevlisi Ahmet Mavi'den bilgi aldı.

Rektör Bircan, Gerze MYO'nun otobüs simülatörünü hizmete sunarak bir ilki daha gerçekleştirdiklerini söyledi.

Otobüs simülatörünün koltuğuna oturarak uygulama sürüşü yapan Bircan, "Gerze Meslek Yüksekokulu trafik kurallarına uyan, taşıdığı yolcuların hayatlarına önem veren, onların huzurlu bir seyahat yapmaları için gerekli şartların oluşmasını sağlayan kaptanlar olabilmeleri için gereken altyapıyı öğrencilere okul sıralarında kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Gerze Meslek Yüksekokulu yönetimi olarak, Otobüs Kaptanlığı Programının teorik eğitimini pratik eğitimle bütünleştirmek için Türkiye'de hiçbir üniversitede bulunmayan otobüs simülatör merkezini öğrencilerinin hizmetine açıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarınıda dile getiren Bircan, "2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulacak olan simülatör merkezi önemli bir eğitim alanı olacak. Son teknoloji ürünü otobüs simülatör merkezinin geleceğin otobüs kaptanlarının yetişmesinde önemli bir rol üstlenecek.Farklı sürüş tekniklerini ile bu uygulama biriminde öğrenen öğrenciler, yarın yollara çıktıklarında karşılaşacakları zorlukları öğrendikleri bilgilerle kolaylıklara çevirebilecekler" diye konuştu.

Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, kuralları bilen, uygulayan bir sürücü modelini ortaya çıkarmak için bu simülatör merkezini kurduklarını belirterek, Otobüs Kaptanlığı Programı öğrencilerinin mezun olduktan sonra çalışacakları firmalarda Gerze Meslek Yüksekokulu'nun farkını hissettireceklerine inandığını söyledi.

Öğretim Görevlisi Ahmet Mavi ise, kurdukları otobüs simülatörünün 21 farklı sürüş tekniğine sahip olduğuna işaret ederek, simülatörün gerçekliği yansıtması için birebir gerçek otobüs özellikleri dikkate alınarak inşa edildiğini vurguladı.

Mavi, öğrencilerin iş hayatlarında yolcularla iletişimlerinin iyi olmalarının yanı sıra onlara seyahatleri sırasında güven veren bir sürücü profilinin oluşması için eğitim verdiklerini dile getirerek, simülatörün 4 farklı 55 inç ekrana sahip olduğunu da kaydetti.

Kaynak: AA