İzmir'de Sokak Hayvanlarının Beslendiği Eve Tepki Gösterilmesi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir evde sağlıksız şartlarda sokak hayvanı beslendiği şikayeti üzerine Sulh Ceza Hakimliği'nin kakarıyla tahliye, temizlik ve ilaçlama çalışması yapıldı.

İzmir'de Sokak Hayvanlarının Beslendiği Eve Tepki Gösterilmesi
Bayraklı'da 1635 Sokak'taki bir evde sağlıksız koşullarda çok sayıda kedi ve köpek beslendiği şikayeti üzerine dün gidilen adreste mülk sahibinin rızası olmadığı için ikamete giremeyen ekipler, şikayetlerin devam etmesi üzerine bugün tekrar mahalleye geldi.

Ekipler, psikolog ve hayvan hakları derneklerinden temsilcilerle birlikte görüştükleri mülk sahiplerine sağlıksız şartlarda beslenen hayvanların belediyenin yapacağı barınağa taşınmasını ve orada hayvanlara bakmaya devam edilebileceği teklifinde bulundu.

Ev sahiplerinin teklife olumlu bakmaması üzerine durumun bildirildiği Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan'ın girişimiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne müracaat edildi. Sulh Ceza Hakimliği'nin "Hayvan Hakları Koruma Kanunu" gereğince ikamete girilebileceği kararı üzerine, polis ve zabıta ekiplerinin çevre önlemi aldığı eve hayvan hakları temsilcilerinin nezaretinde veteriner ve belediye ekipleri girdi.

Evde beslenen hayvanlar araçlara yüklenerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan barınağına götürüldü. İçeri giren belediye ekipleri evde temizlik ve ilaçlama çalışması yaptı.

Hayvanların evden çıkarılışı sırasında ev sahibi B.E. tepki gösterdi.

Bayraklı Belediyesi Basın Bürosu'ndan edinilen bilgiye göre evden 24 köpek, 3 köpek leşi ve 3 kedi çıkarıldı.

- "Rahat bir nefes aldık"

Evde yapılan tahliye, temizlik ve ilaçlama çalışmasının ardından mahalle sakinleri de sevinç yaşadı. Yıllardır evlerinin balkonuna çıkamaz olduklarını ifade eden Recep Çıtak, çektikleri kokudan, pislikten ve gürültüden kurtuldukları için sevinçli olduklarını dile getirdi.

Cemil Kaçkaya ise mahallenin de tepeden tırnağa ilaçlanmasını isteyerek, her yeri bit pire bastığını söyledi. Dürdana Aztek ise evdeki hayvanların tahliyesiyle rahat bir nefes aldıklarını belirterek "Beş senedir bu şekilde burada köpek bakılıyor. Son 2 senedir de koku ve pislik dayanılmaz boyutlara ulaştı. Evlerimizi pire ve fare bastı. Evin tahliyesine çok sevindik" şeklinde konuştu.

Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sulh Ceza Hakimliğinin Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nda belirtilen hayvanların sağlıksız ortamda bulundurulması maddesine istinaden eve girilmesine karar verdiğini ifade etti. Arslan, "Bu kararlar günlük alınan ve hava kararmadan uygulanması gereken kararlardır. Sağolsun Bayraklı Belediyemizin de katkısıyla sorunsuz şekilde bu tahliye, temizlik ve ilaçlama işlemi gerçekleştirildi" diye konuştu.

Kaynak: AA