Hayırsever İş Adamından Gürsu'ya Bir Okul Daha

Bursa’da hız kesmeden devam eden eğitime destek protokolüne bir yenisini daha eklendi. Hayırsever iş adamı Nazım Lizor, Gürsu’ya 18 derslikli bir okul kazandırmak için ilk imzayı attı.

Hayırsever İş Adamından Gürsu'ya Bir Okul Daha
Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun makamında gerçekleştirilen protokole Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kahya katıldı.

Gürsu’da, 2014 aralık ayında kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan fabrika binasının yerine hayırsever Nazım Lizor tarafından 18 derslikli bir okul yapılacak. Okulun imza protokolünde konuşan Vali Karaloğlu, "Yaklaşık 6 ay önce Gürsu’da, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte kentsel dönüşüm kapsamında yıktığımız fabrika binamızın arsası Büyükşehir Belediyemiz ile Gürsu Belediyemizin müşterek hissesi olan bir yer. Şimdi bu arsaya hayırsever Nazım Lizor okul yaparak, bağışlayacak. Hayırsever iş adamlarımızın Bursa’ya katkıları devam ediyor ve bu bizleri son derece memnun ediyor. İnşallah bittiğinde 18 derslikli yeni bir okulu daha Bursa’ya kazandırmış olacağız. Ben hayırsever işadamı ve ailesine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Gürsu’da ikinci okulunu yapmaya hazırlanan hayırsever Nazım Lizor ise, " Benim dedem de öğretmendi ve okul yaptırmak beni son derece mutlu ediyor. Bana kendi büyüdüğüm mahallede okul yaptırma fırsatı veren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından imzalanan protokol ile Bursa’ya kazandırılacak bir okul binası için daha gerekli adımlar atılmış oldu.
Kaynak: İHA