Hakkari Zabıtasından Dilenci Operasyonu

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinde Ramazan ayında sayıları artan dilencilere yönelik operasyon düzenlendi.

Hakkari Zabıtasından Dilenci Operasyonu
Halkın huzurunu bozan ve esnafı zor durumda bırakan dilenciler Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince toplatıldı. Özellikle cami önlerinde, ana cadde ve kavşaklarda dilencilik yapan dilencilere zabıta ekipleri fırsat vermeyerek topladıkları dilencileri belediye hizmet binası önüne getirdi.

“DİLENCİLERE GEREKLİ MEVZUAT UYGULANDI”

Burada mevzuat doğrultusunda dilencilere gerekli işlemleri uygulayan ekipler, duygu sömürüsünü alışkanlık haline getirerek dilencilik yapan 5 kişinin kimlik tespitlerini yapıp, üzerlerinden çıkan paralara tutanak tanzim ederek gerekli uyarılarda bulundu. Ayrıca toplatılan dilenciler arasında bulunan 6 kadının aileleri ile Suriye’nin Halep şehrinden savaş nedeniyle Hakkari’ye göç ettiğini ve bunların mülteci olduklarını belirledi. Bu kapsamda mültecilere dilencilik yapmamaları için uyarıda bulunan ekipler, kendilerine gerekli yardımların belediye tarafından yapılacağını aktardı.

“DİLENCİLERE PARA VERİP, DİLENCİLİĞE TEŞVİK ETMEYİN”

Yapılan operasyonlara ilişkin açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Adil Demir, “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, halkın manevi duygularını sömürerek dilenenlere karşı gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tabii ki bu çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımızdan bu kişilere karşı dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, bu kişilere para vererek dilenciliğe teşvik etmemelerini rica ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA