Gazze'de Kaybolan İsrail Vatandaşları

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Gazze'de kaybolan İsrail vatandaşının "Hamas'ın elinde rehin tutulduğu" yönünde bilgiler aldıklarını söyledi.

Geçen yıl geçtiği Gazze Şeridi'nde "kaybolduğu" açıklanan Etiyopya asıllı İsrail vatandaşı Avraham Mengistu hakkında yazılı bir açıklama yapan Rivlin, "Ortaya çıkan bilgilere göre Mengistu, Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından rehin tutuluyor" ifadesini kullandı. Konuyu başından beri takip ettiğini ve kayıp İsrail vatandaşı Mengistu'nun ailesi ile temasta oduğunu belirten Rivlin, şunları kaydetti:

"Mengistu'nun Gazze sınırını geçtiği andan beri ilgili tüm birimler yorulmadan çalışıyor ve konuyu yakından takip ediyor. Bu insani bir konudur ve onu elinde tutanların buna riayet ederek ülkesine sağlıklı bir şekilde dönmesini sağlamasını bekliyoruz. Ortaya çıkan bilgilere göre Mengistu, Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından rehin tutuluyor. Bu konuyu bir an önce nihayete erdirmek için her türlü çabayı sarfetmeye devam edeceğiz."

Öte yandan İsrail medyasına yansıyan haberlere göre, Mengistu'nun kardeşi İlan Mengistu basına yaptığı açıklamada, "konuyu insani bir mesele olarak değerlendirdiklerini ve kardeşinin serbest bırakılması çabalarına uluslararası toplumun yardım etmesini istediklerini" söyledi.

İlan'ın, "Kardeşimin sağlık durumu iyi değil. Hamas'tan, bu durumu göz önünde bulundurarak onu serbest bırakmasını istiyorum" ifadesini kullandığı aktarıldı.

İsrail ordusu, Gazze'de 2 İsraillinin kayıp olduğunu açıklamıştı. Avraham Mengistu isimli bir İsrail vatandaşının 10 aydır kayıp olduğu belirtilen açıklamada, ismi açıklanmayan bir İsrail vatandaşının daha Gazze'de olduğu belirtilmişti.

İsrail basınında çıkan haberlerde ise kayıp olduğu ifade edilen ikinci İsrail vatandaşının "Arap asıllı olduğu" öne sürülmüştü. Söz konusu kayıp İsraillilerle ilgili yayın yasağının, Haaretz ve Yediot Ahronot gazetelerinin açtığı dava sonucunda bugün kaldırıldığı ifade edilmişti.

Kaynak: AA