Firari Mahkum Yakalandı

Ankara’da tedavi için getirildiği hastanede eşinden aldığı tabancayla, kendisine refakat eden iki görevli askeri ve hastane bahçesindeki vatandaşları yaralayarak firari eden mahkum, film gibi operasyonla yakalandı.

Güdül Cezaevi’nde yatan ancak tedavi amacıyla getirildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden eşi ve bir yakınının yardımıyla firar eden Eyüp Hızarcı’yı bulmak için Ankara Emniyeti operasyon başlattı. Hızarcı’nın gidebileceği adresleri tek tek kontrol eden polis, firari mahkumun akrabalarını ve arkadaşlarını da yakın takibe aldı.

Karapürçek’te bir yakının evinde kaldığı ve yurtdışına çıkmak için hazırlık yaptığı tespit edilen Hızarcı’nın yakalanması için Ankara Polisi operasyon düzenlendi.

Hızarcı, akşam saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nin düzenlediği operasyonla yakalanırken ona yardımcı olan eşi Deniz Hızarcı ile kaçtığı otomobili süren arkadaşı Ferhat T. ve evinde saklayan S.D. gözaltına alındı. Mahkum Eyüp Hızarcı ve iki kişi, işlemlerinin yapılması için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Jandarmanın da operasyona destek verdiği belirtildi. Hizarcı yarın sabah adliyeye çıkarılacak.
Kaynak: İHA