Emet'te 3 Bin Kişi Belediyenin İftarında Buluştu

Kütahya’nın Emet Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu iftar programında yaklaşık 3 bin kişi oruçlarını birlikte açtı.

Emet'te 3 Bin Kişi Belediyenin İftarında Buluştu
Belediyenin tüm ekiplerinin gün boyu hazırlandığı iftar organizasyonunda yaklaşık 3 bin kişi birlikte iftar yaptı. Belediye Başkanı Mustafa Koca ev sahipliğindeki iftara, Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, Emniyet müdürü Fevzi Altun, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesi ilahi sanatçısı Mustafa Yılmaz, verdiği konserle halka duygulu anlar yaşattı.

İftar öncesi halka hitap eden belediye başkanı Mustafa Koca, geçen yıl yine bu meydanda iftar programında söz verdikleri üzere meydan çalışmalarını tamamlayarak bugün güzel bir ortamda halkla beraber iftar yaptıklarını belirtti.

Başkan Koca, ”Hükümet meydanımızı süs havuzları, ağaçlar, kamelyalar, dağ suyu çeşmesi, çay bahçesi yapımları ile Emet halkımızın kullanımına açtık. Bugünde bu güzel ortamda hep birlikte oruçlarımızı açıyoruz. Yüce Allah tuttuğumuz oruçlarla, kıldığımız namazlarımızla iftar sofralarımıza bereket getirsin. Allah kabul etsin“ dedi.

Cuma günü ilçeden ayrılacak olan Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’ya Emet ilçesine verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Koca, kendisine porselen fincan takımı hediye etti.

Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Kaya, vatandaşlardan haklarını helal etmelerini isterken şunları söyledi: “Emet ilçesine ilk geldiğimde bana söylenen Emet’e gelen ağlar, giden ağlar’ demişlerdi. Bugün bu sözün anlamını çok daha iyi anlıyorum. Tüm vatandaşlarımız bilsinler ki Kahta’da bir hemşehrileri var. Hatta ülkemizin neresinde görev yaparsak yapalım, başımızın üzerinde yeriniz var. Hepiniz haklarınızı helal ediniz.” (EFE)
Kaynak: İHA