Zeytinburnu'nda Binlerce Göçmen İftar Sofrasında Buluştu

Zeytinburnu Belediyesi, Ramazan ayı boyunca düzenlediği meydan iftarlarında dünyanın farklı bölgelerinden binlerce göçmeni aynı sofrada buluşturdu.

Zeytinburnu'nda Binlerce Göçmen İftar Sofrasında Buluştu
İstanbul’da göçmenlerin en çok yaşadığı ilçelerin başında gelen Zeytinburnu’nda Kırgızdan Suriyeliye, Özbekten Türkmene kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden göç etmiş binlerce vatandaş, kurulan iftar sofrasında bir araya geldi.

Türkiye’de ender rastlanan görüntülerden birine sahne olan meydan iftarlarıyla ilgili konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Zeytinburnu, Türk vatandaşı olmayan milletlerin hayallerini kurmak için kilometrelerce uzaklıktan geldiği bir ilçe olma özelliğine sahiptir. Zeytinburnu, Rumeli’den Balkanlar’dan Orta Asya’dan iş, aş ve hayallerini gerçekleştirmek uğruna gelen insanların yaşadığı bir şehirdir” diye konuştu.

Aydın, “Meydan ve sokak iftarlarında, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelmiş insanlarla Balkanlar’dan, Afganistan’dan, Suriye’den gelen insanlarla soframızı paylaşıyoruz. Bundan güzel bir duygu ne olabilir ki? Bu iftar sofralarında bizi buluşturan herkese ve özellikle davetimizi kırmayıp soframızı şereflendiren Zeytinburnulu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan ayı boyunca çeşitli iftar programlarına katıldığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, katıldığı Zeytinburnu meydan iftarlarıyla ilgili olarak, “Görüyorum ki ihsan sofrası, insan sofrasına dönüşmüş. Dünyanın farklı bölgelerinden, farklı coğrafyalarından, çeşitli milletlerden insanlar bir araya gelip, mozaik bir görüntü oluşturmuş. Bunun gerçekleşmesine vesile olan hayırsever iş adamlarına, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Sofraları, bir ömür bereketli ve daim olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA