Vali Baruş, Gerede'de Yetim, Öksüz, Şehit Yakınları Ve Gazilerle İftar Yaptı

Bolu Valisi Aydın Baruş, eşi Nagihan Baruş ile birlikte Gerede ilçesine giderek burada şehit yakınları, gaziler, öksüz ve yetimlerle birlikte iftar yaptı.

Vali Baruş, Gerede'de Yetim, Öksüz, Şehit Yakınları Ve Gazilerle İftar Yaptı
İftar öncesi tüm davetlilerin masalarını eşi Nagihan Baruş ile gezen Vali Aydın Baruş, hem aileler ve çocuklar ile tanıştı hem de hal hatırlarını sorarak sohbet etti. Vali Baruş ve eşine Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ile eşi Neslihan Yurt eşlik etti. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, "Burada bulunan bütün aileleri sahiplenmek bizlerin görevi. Biz Gerede ilçesinde yetimlerimize, öksüzlerimize sahip çıkıldığını biliyoruz. Çok sayıda hayırsever insanımız var. Gerede insanının gönlü bol. Bunun yanında devletimiz de sizlere tanıdığı imkanlarla sizlerin yanında olmaya çalışıyor. Sayın Valimize de bugün yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz. Diğer taraftan yine hayırsever vatandaşlarımızın yardımı ile çocuklarımıza bayram harçlıklarını da vereceğiz. Bu konuda bize yardımcı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş ise Şehit yakınları, gaziler, öksüz ve yetimler ile ailelerine hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Allah Ramazanımızı mübarek etsin. Değerli kardeşlerim, bugün sizlerle eşim ile beraber bulunmaktan son derece mutluyum. Çok güçlü hissiyat içerisindeyiz. Çünkü yavrularımızın gülen yüzünü görmek, onlarla en azından bir sofrada beraber olabilmek bizleri mutlu ediyor. Bizim zaten bu mevkilerde bulunmamızın yegane sebebi sizlersiniz. Yani yetimlerin ve onların yakınlarının şehitlerimizin yakınlarının hayır duası olmasa bizler burada olamayız. Onun için bizim ricamız bizlerden dualarınızı eksik etmeyin ki biz kuvvetli olalım, devletimiz güçlü kuvvetli olsun, sizlerin ellerinden tutsun, daha iyi olanaklara kavuştursun. Bugün artık devletimiz güçlü ve ailelerimizi en iyi imkanlardan istifade ettirmeye çalışıyor."

"Sizlere sahip çıkan yöneticilerimiz var. Başta Gerede Kaymakamımız olmak üzere ki bu organizasyonu gerçekleştirdi, yemeğe destek veren Geredeli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Sizden rica ediyorum ki sıkıntılarınızı, dertlerinizi içinize atmayın. Bizim yakamızdan tutun. Bizim size bakma sorumluluğumuz olduğunu, yavrularınızı geleceğe hazırlama sorumluluğumuzun olduğunu bize hatırlatın. Çünkü biz bazen günlük iş koşuşturmasından bu sorumluluklarımızı unutabiliyoruz. Sizin yavrularınız için bu hakkı talep etmeniz kesinlikle utanılacak bir mevzu değildir. Siz onların gelecekte ayaklarının yere sağlam basması için, iyi eğitim alması için elinizden gelen çabayı sarf etmekle de yükümlüsünüz. Ama bu yükümlülüğü bizlerde aynı derecede taşıyoruz. Sizlerle bir arada bulunmaktan ve aynı softayı paylaşmaktan son derece mutlu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ramazan Ayı hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. Ramazan Bayramına da mutlu bir şekilde ulaşmayı temenni ediyorum.”

İftar programının sonunda sorunlarını ve isteklerini belirtmeleri için ailelere not kağıtları dağıtıldı ve davetliler sorunlarını ve isteklerini bu kağıtlara yazarak yetkililere teslim etti. İftar yemeğinde ayrıca Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş tarafından programda yer alan tüm çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA