Turgutlu'da Asansörler Makine Mühendisleri Odasına Emanet

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin güvenli bir şekilde yapılması amacıyla Turgutlu Belediyesi ve İzmir Makine Mühendisleri Odası arasında protokol imzalandı. Protokol gereği asansörlerde can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hataların olması durumunda eksiklikler giderilinceye kadar asansörler servis dışı bırakılacak.

Turgutlu'da Asansörler Makine Mühendisleri Odasına Emanet
Turgutlu Belediyesi ve İzmir Makine Mühendisleri Odası tarafından işbirliği protokolü gereği Turgutlu ilçe sınırlarında bulunan asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri Turgutlu Belediyesi adına Makine Mühendisleri Asansör Kontrol Merkezi tarafından yapılacak. Randevu sistemiyle yapılacak olan kontrol neticesindeki raporda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesi veya giderilene kadar asansörün servis dışı bırakılması zorunlu olacak. Denetlenmeyen, kırmızı etiket ya da sarı etiket alıp düzeltilmeyen asansörler mühürlenecek. Daire sahipleri, apartman ya da site yöneticileri, MMO Tepekule Kongre Sergi ve İş Merkezi Anadolu Caddesi No: 40 Kat: M2 Bayraklı/İzmir adresinden ya da 0232 462 3333 numaralı telefondan randevu alabilecek.

’HEDEFİMİZ GÜVENLİ BİR TURGUTLU’

Hedeflerinin yaygın kullanımı olan asansörlerin vatandaşlar tarafından güvenli ve huzurlu bir şekilde kullanılması olduğunu belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de protokolün hayırlı olmasını temenni etti. Turgutlu’da asansörlere dair herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasını dileyen Başkan Şirin, “Artık asansörler hayatın kaçınılmazı haline gelmiş ve neredeyse bütün binalarda kullanılmaktadır. Oysaki insanların canlarını emanet ettikleri, çocuklarımızın, yaşlı vatandaşlarımızın bindikleri asansörlerin, muayenelerinin sağlıklı bir şekilde yapılması ve o asansörlere güvenli bir şekilde binebilmeleri insan hayatı açıcından büyük bir önem arz etmektedir. Bu noktada da belediyemiz adına asansörlerimizin kontrolleri işin ehli olan Makine Mühendisleri Odası’na emanettir. Kontroller neticesinde asansörlerle ilgili oluşacak olumsuzluklarda yapılacak herhangi bir düzenleme belediyemize bildirilerek, belediyemizin bilgisi dahilinde site yönetimleri ve apartman sakinleri uyarılacak. Asansörlerin gerekli iyileştirmeleri yapıldıktan sonra tekrar kontrolleri gerçekleştirilecek. Bundan sonra İzmir Makine Mühendisleri Odası gözetiminden geçmiş olan asansörleri güvenli bir şekilde Turgutlu halkının kullanımına sunmuş olacağız. İlçemiz halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA