Şeker-İş Sendikası'ndan Tükoder'e Ziyaret

Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Ünder, TÜKODER Başkanı Sülahi Özalp’i ziyaretinde Ramazan ayında ve bayram öncesinde tatlı alırken vatandaşların dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti.

Şeker-İş Sendikası'ndan Tükoder'e Ziyaret
Bazı imalathanelerin halkın sağlığını hiçe sayarak; fazla kâr etmek amacıyla genetiği değiştirilmiş mısırdan elde edilen yapay tatlandırıcı, yani mısır şurubu kullanarak tatlı imal ettiklerini anlatan Cengiz Ünder, Eskişehirlilere tatlı alırken dikkat etmeleri gerekenleri aktardı. Tüketicileri uyaran Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Cengiz Ünder, “Şeker pancarından daha ucuz olduğu için tercih edilen mısır şurubu şerbetinin, kalp ve damar sağlığını önemli ölçüde tehdit ettiği, obezitenin tetikleyicisi olduğu, mide yanması ve gıda zehirlenmesine yol açtığı uzmanlar tarafından sıkça dile getirilmektedir. Bir tarafta üretilen şeker, diğer tarafta kimyasal işlemlerden geçirilerek elde edilen yapay tatlandırıcıları halkımızın tercihine bırakıyoruz" dedi.

BİLİNÇLENME İLE DAHA SAĞLIKLI NESİLLER

Sorumlu sendikacılık anlayışı gereği olarak uyarıda bulunmak istediklerini ifade eden Ünder, “Türkiye genelinde bu konuya duyarlı başta tanınmış markalar birçok tatlı imalatçısı ve içecek sektörü ürünlerinde şeker pancarından üretilen doğal şekeri tercih etmektedirler. Bilinçlenme ile daha sağlıklı nesiller için önemli adımlar atılmış olacaktır. Doğal şeker pancar tadında iyi bayramlar dileriz” diye konuştu.

"UCUZ DİYE KALİTESİZ ÜRÜN ALINMAMALI"

Daha sonra söz alan TÜKODER Şube Başkanı Sülahi Özalp de şöyle konuştu:

“Ramazan ayında tüketim yüzde 30 artmaktadır. Merdiven altı üretim de bu dönemde artmaktadır, tercih tüketicilere aittir tabi ama tüketiciler ucuza alırken kalitesiz ürün aldıklarını unutmamalılar. Bu dönemde denetim yapan kurumların denetimlerini arttırmalarını istiyorum. Tüketicilerin aldıkları ürünün nasıl üretildiğini bilmeleri gerekiyor, bunu sorgulamazsak hastalıktan kurtulamayız.”

Ziyaret sonunda, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Cengiz Ünder, tüketiciyi bilgilendirdiği ve kendilerine katkı sağladığı için TÜKODER Başkanı Sülahi Özalp’e pancardan üretilen şekerden yapılmış Atatürk büstü hediye etti.
Kaynak: İHA