Muş'ta Buğday Ve Çiftlikler İncelendi

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, teknik personelle birlikte buğday tarlalarını inceledi.

Muş'ta Buğday Ve Çiftlikler İncelendi
İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personellerinin katılımıyla Konukbekler beldesi sınırları dâhilinde kalan hububat alanlarında; süne, thrips ve çekirge sürveya çalışmaları incelendi. Bu yıl verimin yüksek olduğunu belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, rekoltenin yüzde 25 ille 30 artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Geçen yıla oranla bu yıl bol yağışların verimi etkilediğini kaydeden Çolakoğlu, “Geçen yıl kuraklık ve döllenme döneminde don hadisesi nedeniyle buğday üretiminde yüzde 30’lara varan kayıpla karşılaşmıştık. Bu yıl yağışların bolluğu nedeniyle gerek kuruda gerekse sulu tarımda iyi bir verim bekliyoruz. Rekoltenin yüzde 25-30 artacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Buğday tarlalarının ardından bir çiftliğe geçen Çolakoğlu, çalışmalar hakkında bilgi alarak tür çiftliklerin şehir açısından hem de ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Çiftlikteki ekili arazileri ziyaret eden Çolakoğlu, “Dizdaroğlu Çiftliği, Muş Ovası’nın daha iyi değerlendirilmesi, tarım ve hayvansal üretimde daha yeni ve etkili tekniklerin kullanılması ve daha fazla üretimin gerçekleştirilmesinde gayretli çalışmaları olduğunu görüyoruz. Bu çalışmalara bir yenisi de eklenmiştir, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2 bin dekar alanda buğday ekimi yaptığını vurgulayan çiftlik sahibi Haluk Dizdaroğlu ise, “İl merkezi sınırları içerisinde bulunan çiftliğimiz 29 pedigrili yarış atı, 800 büyükbaş besi hayvanı, 3500 dekar mevcut arazi içerisinde 650 dekar altısıralı arpa ekili, 2000 dekar buğday ekilidir. Arpada dekar başına 650, buğdayda ise dekar başına 700 kilogram ürün bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA