Kirazda Üreticiyi Rekolte Değil Fiyat Üzdü

Saimbeyli ilçesinde bu yıl umduklarından fazla rekolte elde eden kiraz üreticileri, ürünlerine verilen fiyatların çok düşük kaldığını ve rekolte artışına sevinemediklerini ifade ediyor.

Geçtiğimiz yıl dolu nedeniyle oldukça kötü bir sezon geçiren ve çok düşük rekolte elde eden kiraz üreticileri, mevsim koşullarının güzel gitmesiyle bu yılki rekoltenin çok verimli geçtiğini ifade ediyor.

Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Uyanık, kirazın daldaki fiyatının 80 kuruş ila 1,5 lira arasında değiştiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl dolu nedeniyle müthiş bir ürün kaybı yaşamıştık. Bu yıl ise dallarda yapraktan çok meyve var. Üreticimiz rekolteye sevinirken ürünümüze verilen fiyat maalesef bizleri üzdü. Bunun sebebi ise mantar gibi çoğalan aracılar. Ayrıca ürünümüzü koyacak soğuk hava deposu olmaması da bizi sıkıntıya sokuyor" diye konuştu.

Saimbeyli'de yeni bir paketleme ve soğuk hava deposu tesisinin ihalesinin yapıldığını dile getiren Uyanık, 24 Aralık'ta tesisin hizmete gireceğini ve üreticilerin mallarını bu tesiste paketleyip depolayarak daha güzel rakamlara satılabileceğini ifade etti.

Kaynak: AA