Kaçakçılık Ve Hayali İhracat Operasyonları

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü bağlantısı İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yılın ilk 6 ayında Hatay ve Osmaniye'de gerçekleştirdiği operasyonlarda kaçak sigara, içki, oto yedek parçası, nargile tütünü ve parfüm ele geçirdiği bildirildi.

İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yılın Ocak ve Haziran aylarını kapsayan dönemlerde ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlarda 36 bin 350 paket sigara, 36 litre içki, bin 700 litre akaryakıt, 136 oto yedek parçası, 60 kilogram nargile tütünü ve 112 şişe parfüm ele geçirdiği belirtildi.

Ekiplerin yaptığı operasyonlarda ele geçirilen eşyaların gümrüklenmiş değerinin yaklaşık 350 bin lira olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca risk analizi kapsamında gerçekleştirilen tatbikat sonucunda 2 konteynerde 98 bin TL değerinde hayali ihracat girişiminin engellendiği de ifade edildi.

Eşyaların bulunduğu konteynerlerde yapılan kontrollerde beyan edilen 600 koli içme suyu yerine 7 bin 198 koli içme suyu olduğu ve diğer konteynerde de beyan edilen 44 bin 493 kilogram sade lokumun 840 kilogram olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Olaylarla ilgili 39 kişi hakkında yasal işlem uygulandığı bildirildi.

Kaynak: AA