İzmir'de Sokak Hayvanlarının Beslendiği Eve Tepki

Bayraklı'da bir evde sağlıksız koşullarda çok sayıda kedi ve köpek beslendiği şikaleti üzerine denetime giden belediye ekipleri, mülk sahibinin rızası olmadığı için eve giremedi.

1635 sokakta oturan bazı vatandaşların bir evden sürekli hayvan sesleri ve kötü koku yayıldığı ihbarı üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri, evin sahibi B.E'ye evde temizlik ve ilaçlama yapmak, hayvanları belediye barınağına götürmek istediklerini belirtti. B.E, kabul etmedi. İkna çabalarına ev sahibinin olumlu yanıt vermemesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada bir süredir aynı evle ilgili mahalle sakinlerinden şikayetler aldıklarını ancak belediye ekiplerinin özel mülkiyet alanı olduğu için gerekli çalışmayı yapamadığını ifade etti.

Arslan, şöyle konuştu:

"Öncelikle ev sahibini ikna etmeyi deneyeceğiz, olmazsa savcılıktan gerekli izinlerin çıkarıldıktan sonra yasal yaptırımla eve gireceğiz. Psikolog ve hayvan hakları temsilcilerinden oluşan heyetle aileyi ikna etmeye çalışacağız. Belediyenin hayvan barınağında kedi ve köpeklerine daha sağlıklı bir ortamda bakılabileceğini, istedikleri zaman gelip görebileceklerini belirteceğiz. Bu olmazsa İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızla görüştük. Yasal olarak eve girme iznini alacağız" dedi.

Olayda hayvanların kötü koku, haşere ve gürültü yarattığını savunan mahalle sakinleriyle ev sahibi kadın arasında tartışma yaşandı.

Kaynak: AA