Uğurludağ Kaymakamlığı'ndan Şehit Ailelerine İftar

Çorum’un Uğurludağ Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi.

Uğurludağ Kaymakamlığı'ndan Şehit Ailelerine İftar
İlçe Jandarma Komutanlığında verilen iftar yemeğine Kaymakam Hasan Gümüşçüoğlu ve eşi Nagihan Gümüşçüoğlu, Belediye Başkanı Remzi Torun, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet İldeniz, şehit aileleri, gaziler ve kurum amirleri katıldı.

İftarda bir konuşma yapan Kaymakam Hasan Gümüşçüoğlu, vatan topraklarının korunması için çok büyük bedeller ödendiğini hatırlatarak, “Şair diyor ki; bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bizler bin yıldır bu toprakları kanımızı seve seve dökerek ve bedelini fazlasıyla ödeyerek koruduk. Bugünde vatanımızı korumak için arkamıza bakmadan ülkemiz adına çalışmak zorundayız. Bizler bu topraklar için kanını döken şehitlerimizin çocuklarıyız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizlere bu vatanı teslim ettiler. En büyük ve en kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımız, bu ülke uğruna hayatlarını korkusuzca feda ettiler. Ülkemizde huzur, barış ve refah içinde yaşıyorsak şehitlerimiz sayesindedir” dedi.

Şehitlerin vatan topraklarının yanı sıra eşlerini, evlatlarını ve ailelerini bu millete emanet ettiğine dikkat çeken Gümüşçüoğlu, şehitlerin emanetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkacaklarını söyledi.



Daha sonra şehit aileleri ve gazilerin yanlarına giderek istek ve sorunlarını dinleyen Gümüşçüoğlu, her zaman yanlarında olduklarını sözlerine ekledi. Eski İlçe Müftüsü Dr. Fatih Güzel Kur’anı Kerim okuyarak dua etti.
Kaynak: İHA